Amstelcampus fitness: 5 jaar jong

Hiep, Hiep, Hoera; de fitness bestaat al 5 jaar op onze huidige locatie! Wist je dat we al 15 jaar (sinds 2003) aanwezig zijn in deze buurt? De klanten die er toen bij waren weten dit nog wel. Een stukje nostalgie.

Daar waar nu studentenkamers zijn aan de Van Musschenbroekstraat stond ooit een sporthal; sporthal Wibaut. Dit was de voorloper van de huidige Amstelcampus-sporthal. Het USC huurde in de oude sporthal een denksportruimte van ca 100m2. We hadden deze ingericht met de meest gebruikte fitnessapparaten en noemden het USC Fitness. Ondanks dat de gym ontzettend klein en basic was, sportten er op een gegeven moment toch ruim 700 leden! De ligging was uitermate gunstig. Ook roemden leden de gemoedelijke sfeer tussen trainers en klanten.

Op een gegeven moment werden de nieuwbouwplannen van de HvA uitgerold. De bouw van de huidige Amstelcampus nam een vlucht. Alle gebruikers van de sporthal, zo ook het USC, kregen een nieuwe plek. Het kleine USC Fitness verhuisde echter niet direct naar de nieuwe locatie. Het gebouw waarin het zou komen was in 2012 nog niet klaar. We hebben toen ruim een half jaar in de gymzaal van basisschool Aldoende gezeten ter overbrugging.

In mei 2013 vestigden we ons in de Amstelcampus van de HvA; we betrokken de huidige ruimte in het Muller Lulofshuis. Met het zetten van deze stap zijn sport en onderwijs enorm naar elkaar toe gegroeid. De mogelijkheid van het om-de-hoek sporten wordt door veel studenten benut.

USC Fitness in sporthal Wibaut (2003-2012)

De tijdelijke gymzaal in basisschool Aldoende

Hoogste punt van het Muller Lulofshuis bereikt

20 juni 2013: Opening van Amstelcampus

Zo zag de fitness eruit, in 2013

Locatiemanager Marcel van den Hoek is er vanaf het eerste uur bij. Hij leidde USC Fitness al in sporthal Wibaut. Mocht je nog vragen hebben rondom het lustrum, schroom niet hem aan te spreken. Vergeet dan niet hem te feliciteren…