USC CoronaCheck-protocol

Vanaf zaterdag 6 november geldt het coronatoegangsbewijs ook bij USC. Wil je komen sporten, dan moet je gevaccineerd zijn, een herstelbewijs hebben of negatief getest zijn. Hoe de check bij USC in z’n werk gaat, lees je hieronder.

VOOR WIE GELDT DIT?

Onderstaand protocol geldt voor iedereen die gebruikmaakt van zijn/haar vingerscan of de Mijn USC-toegangsapp om toegang te krijgen tot de sportfaciliteiten bij Amstelcampus*, USC Tennis & Padel**, ClubWest, ASC en sportcentrum Universum.

 • Heb je geen vingerscan of Mijn USC-toegangsapp, meld je dan in alle gevallen bij de balie.
 • Bij USC Body & Mind wordt je coronatoegangsbewijs voor aanvang van iedere les gecheckt door de docent. Hier geldt onderstaand protocol dus niet, er is immers geen balie.
 • Sport je bij een externe locatie, zoals voor zwemmen? Dan gelden de regels m.b.t. het coronatoegangsbewijs van die locatie.

* Sport je in de gymzaal van Amstelcampus? Dan geldt hetzelfde als bij USC Body & Mind.
** Bij USC Tennis & Padel kun je op bepaalde tijden spelen zonder coronatoegangsbewijs, op de buitenbanen. Check de tennis- of padelpagina

STAP 1

Vanaf 6 november staan alle USC-bezoekers in ons systeem op ‘On hold’. Meld je daarom bij je eerstvolgende bezoek aan de balie. Daar toon je je coronatoegangsbewijs. Kom ruim voor de start van je reservering, zeker in de eerste week verwachten we rijen.

  je mag naar binnen, maar check nog even de volgende stappen.
  je kunt helaas niet sporten bij USC, omdat je geen geldig coronatoegangsbewijs hebt.

 • Internationale bewijzen buiten het EU DCC systeem kunnen wij helaas niet scannen. Heb je zo’n bewijs, dan moet je alsnog een testbewijs hebben via testen voor toegang wanneer je bij USC wilt sporten.
 • Doe je een nieuwe aankoop, dan word je in alle gevallen weer ‘On hold’ gezet en moet je dus opnieuw langs de balie voor het tonen van je coronatoegangsbewijs. Dit geldt voor nieuwe abonnementen, maar ook voor bijvoorbeeld alle cursussen in periode 2.

STAP 2 

 • Deze stap is volledig vrijwillig.
 • Ben je volledig gevaccineerd, en vind je het fijn om bij je volgende USC-bezoeken geen coronatoegangsbewijs meer te hoeven tonen? Tik dan in je app even terug naar het scherm hieronder en toon dit aan de baliemedewerker.
 • Bij een geldig vaccinatiebewijs verwijdert de baliemedewerker je ‘on hold’ status, zodat je bij je volgende bezoeken niet meer langs de balie hoeft om je coronatoegangsbewijs te laten zien.
 • Data die als gevolg van bovenstaande beschikbaar komt, wordt absoluut niet gebruikt voor een ander doel dan toegang. Hier hoef je je geen zorgen om te maken.
 • Vind je het niet fijn om deze gegevens te delen, heb je een papieren bewijs, of heb je een herstel- of testbewijs? Dan blijf je op ‘on hold’ en moet je bij ieder volgend bezoek opnieuw langs de balie voor het tonen van je coronatoegangsbewijs.
 • Tip: het kan behoorlijk druk worden de komende weken. Als het je lukt om op een rustiger moment – bijvoorbeeld in het weekend of overdag – langs te komen, hoef je waarschijnlijk wat minder lang te wachten.

STAP 3

Veel plezier met trainen!