De trainer van deze week… Helge Moes!

Meet the Trainers

Helge Moes geeft taekwondo bij USC. Deze snelle & spectaculaire vechtsport is dit seizoen nieuw in het rooster.

1. Hoe lang werk je al bij USC?

Ik ben op 6 september begonnen. Dus ik werk er nog niet zo lang.

2. Wat denk je dat nog niet zoveel mensen van USC over jou weten?

Dat Nederlands niet mijn eerste taal is. Ik ben als kind opgegroeid in Londen en daar heb ik Nederlands geleerd van een Vlaamse. Hierdoor heb ik soms een mooie zachte g in mijn uitspraak!😃

3. Als we je een keer kwijt zijn, bij welke USC-vestiging kunnen we dan het best beginnen met zoeken? En wat spreekt je zo aan die vestiging?

Als ik zoek ben, kan je mij altijd treffen in Universum – waarschijnlijk in de dojo of zaal 3. Ik ben erg trots dat ik voor een sportorganisatie als USC mag werken. Ik kan mij geen betere organisatie voorstellen om mijn ervaringen te mogen delen.

Helge USC Amsterdam

4. Wat is je favoriete maaltijd na een zware training?

Na een training eet ik het liefst een zachtgekookt ei. Maar je kunt mij ook gelukkig maken met een Korean BBQ hoor!

5. Een sportcarrière heeft vaak veel hoogte- en dieptepunten. Wat is jouw mooiste hoogtepunt?

Mijn mooiste hoogtepunt is het ontvangen van mijn zwarte band in 2016.

6. En tot slot… Wat is denk je jouw beste eigenschap als trainer?

Mijn beste eigenschap als leraar is hopelijk het naleven van de etiquette die je nodig hebt voor het beoefenen van een vechtsport, in mijn geval taekwondo. Hierdoor leer je in de les niet alleen de techniek van de sport, maar ook belangrijke onderdelen van de Koreaanse cultuur.