Een interview met… Vagner Madureira

1. Je bent als een vis in het water in de fitness. Maar hoe ben je er eigenlijk ingerold?
Ik was altijd al veel bezig met sport en werken als fitnesstrainer was voor mij een doel. Ik heb ook ander werk gedaan – van schoonmaker tot beveiliger – maar fitness en vechtsport zijn echt mijn passie. Wel moet je als fitnesstrainer diploma’s hebben en daarom ben ik begonnen met studeren. En nu werk ik op dinsdagavond en vrijdagochtend als fitnesstrainer bij USC.

2. Een sportcarrière kent vaak hoogte- en dieptepunten. Wat zijn die van jou?
In Brazilië ben ik begonnen met atletiek op school. Maar ik deed ook aan basketbal, handbal en capoeira. In 2000 heb ik de tweede plaats veroverd in een open vechtsportwedstrijd. Dat was net voordat MMA populair werd. Twee jaar later ben ik daarom ook begonnen met Braziliaans jiujitsu en MMA – sporten die USC nu ook aanbiedt.

3. Hoe ben je bij de Amstelcampus beland?
Ik was op zoek naar een plek waar ik capoeirales kon geven. Ik zocht contact met USC en een paar weken later keek ik samen met sportmanager Rolf Soldaat al naar mijn mogelijkheden. Dat was in 2014. Toen leerde ik ook Marcel kennen, de locatiemanager van Amstelcampus.

4. Waar haal je voldoening uit?
Mensen helpen met het behalen van hun doelen d.m.v. fitness, en het gelukkig maken van de klanten. Fitness en sport zijn echt mijn passie en ik werk eraan om elke dag nog beter te worden.

5. Sporters kunnen zich vaak motiveren als de beste. Hoe motiveer jij jezelf?
Door nieuwe ideeën. Zoals sommige van jullie waarschijnlijk al weten, ben ik heel creatief in mijn lessen met oefeningen. Ik probeer vaak nieuwe dingen uit en daarop krijg ik vaak positieve feedback van sporters en collega’s.

6. Waar mogen we je op ieder moment van de dag – en nacht:) – voor uit bed halen?
Ik ben een echte teamspeler en ik houd van mijn werk. Daarom kan je mij altijd wakker maken voor een dienst in de fitness.

7. Wat is je sterkste eigenschap, en wat is je zwakste?;)
Elke situatie heeft een element van een les. Je leert altijd wat en daar sta ik voor open. Waar ik aan werk is mijn beheersing van de Nederlandse taal. Het is niet mijn moedertaal en ik ontwikkel mezelf daar nog in.

8. Heb je een boodschap die je mee wil geven aan onze sporters?
Blijf sterk en geloof in jezelf!