Laden Evenementen

Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Adventure Race Amsterdam 2019

17 mei 2019 @ 19:00 - 18 mei 2019 @ 14:00

| €140

14 uur racen. Fietsen. Rennen. Kanoën. Navigeren. Maar vooral een hele toffe ervaring. Dat is ARA 2019.

ARA 2019 = VOL! Wil je toch nog meedoen? Stuur een mailtje naar evenementen@uscsport.nl, dan kom je op de wachtlijst. Geen garantie op deelname, een passend ARA-shirt en een huur-MTB!

“Wij vroegen ons de dag van tevoren alle vier af waarom in hemelsnaam we hier aan waren begonnen, maar ik vond het één van de vetste dingen die ik ooit gedaan heb. Heel leuk ook dat je zelfs als relatief langzaam team steeds middenin de race lag, iedereen tegenkwam, en je op je eigen niveau super fanatiek kon zijn!” – Clara | deelnemer 2018

Wat ga je doen: Adventure Race Amsterdam?

 • In een team van 4 voer je opdrachten uit. Navigeren, kompasseren, mountainbiken, kanoën, you name it.
 • De Adventure Race Amsterdam (ARA) duurt ongeveer 14 uur.
 • Iedereen kan meedoen: je hoeft echt niet super fit te zijn of heel Google Maps uit je hoofd te kennen. Als je maar een team van 4 hebt (en een nachtje door kunt halen…).
 • ARA wordt georganiseerd door ASAC en USC.

Nog niet overtuigd? Check de beelden van vorige jaren en je wilt sowieso meedoen! Check ook het facebookevent voor updates en meer…

Wanneer is ARA?

De start is op vrijdag 17 mei rond zonsondergang. Je eindigt 14 uur later!


Wat kost dat?

Deelname is €140,- per team (incl. verrassingen tussendoor, lunch na de finish en ARA-shirt in jouw maat!).


Inschrijven voor ARA: hoe dan?

 1. Bedenk of je mee wilt doen. De inschrijving sluit op 28 april. Neem de tijd, maar ook niet te veel: er is plek voor 40 teams.
 2. Zoek een team van 4 man/vrouw bij elkaar.
 3. Schrijf je team in: klikken!
 4. Zodra de betaling binnen is, neemt onze organisatie contact met je op. Daarin wordt je een aantal dingen gevraagd:
  1. Je teamnaam
  2. De namen van je teamgenoten
  3. De shirtmaten van je teamgenoten
  4. Hoeveel teamgenoten er een mountainbike willen huren.
  5. Komt jouw team uit voor een studie- of studenten(sport)vereniging? Geef dan ook de naam van je vereniging.

Wat heb je nodig?

 • Een mountainbike. Die kan je via ons huren voor €25,-. Dit is inclusief helm.
 • Check de voorlopige materiaallijst (2018) om je optimaal voor te bereiden. De materiaallijst 2019 volgt.

Adventure race training

ARA is voor zowel adventure newbies als ervaren adventure racers. Beginner? Dan is het wel handig om een paar skills onder de knie te krijgen. No worries; het is echt niet heel moeilijk en iedereen kan het, maar altijd fijn om de basics te weten. We organiseren dan ook twee trainingen, op 9 en 13 mei. De trainingen zijn super leuk en beginnen om 19:00 uur bij USC Universum, het duurt ongeveer 2,5 uur. Er is een theoretisch en een praktisch deel. Benodigdheden: hardloopkleding, wat voeding, een kaarthoekmeter, kompas, hoofdlamp en pen en papier. Aanmelden voor een van de trainingen kan door een mailtje te sturen naar evenementen@uscsport.nl. Ik zou er een volgen…


Wat kun je winnen?

 • Meedoen aan een 14-uurs race maakt je sowieso al een winnaar, maar we zorgen er voor dat de echte winnaars ook met leuke prijzen naar huis gaan!
 • ARA kent een verenigingscompetitie. De studie- of studenten(sport)vereniging die het hoogst op het podium eindigt wint €375,-. Eindigt er geen studie- of studenten(sport)vereniging op het podium (plek 1-3), dan wordt deze prijs niet uitgekeerd. LET OP: helaas kun je dit geld niet verzuipen in de kroeg. Het moet ten goede komen aan jouw vereniging. Is je team niet verbonden aan een vereniging, dan kun je deze prijs niet winnen.

Waar begin je nou eigenlijk aan?

Er zijn verschillende etappes (zoals mountainbiken, hardlopen, kanoën) die je binnen een bepaalde tijd moet afronden. Binnen de etappe probeer je zoveel mogelijk checkpoints te vinden. Je tekent de checkpoints in op de wedstrijdkaart met behulp van coördinaten. Goed navigeren is belangrijker dan snel racen, want de checkpoints liggen verspreid en verstopt. Tussen de etappes door doe je hilarische Special Tasks, zoals gekke spelletjes, obstakels overwinnen of touwklimmen. En… het gaat om fair play, dus geen telefoons, gps of andere navigatietools!

Inschrijven

Gegevens

Begin:
17 mei 2019 @ 19:00
Einde:
18 mei 2019 @ 14:00
Kosten:
€140

Organisator

ASAC
Website:
https://asac.nl

Locatie

Locatie

Sportcentrum Universum
Science Park 306
Amsterdam,
Telefoon:
020-5258955