Instructeur uitgelicht: Hakima Hamimi

Hakima Hamimi (43 jaar) is alweer 1,5 jaar fitnessinstructeur in de Amstelcampus gym. Zij valt op door haar enthousiasme en professionaliteit. Je kunt niet om haar vriendelijkheid heen. Met haar sociale radar ziet ze iedereen op de sportvloer. Hakima heeft zelf haar sporen verdiend op sportgebied. Tijd voor een kennismaking.

Wie ben je, waar kom je vandaan?

Ik woon in Amsterdam en ben oorspronkelijk van Marokkaanse afkomst. Op mijn 6e werd ik geadopteerd door mijn lieve pleegouders die goed voor mij hebben gezorgd. Via vele omwegen ben ik uiteindelijk bij het USC terecht gekomen. Intussen ben ik nu zelf trotse moeder van een zoon van 14 jaar.

Hoe ziet jouw sportcarriere eruit? Hoogte- & dieptepunten?

Ik heb altijd gesport in mijn leven. Als klein kind heb ik verschillende takken van sport beoefend. Ik heb o.a. karate, cross fietsen, voetbal en turnen gedaan. De sport die ik het langst heb beoefend, ook op hoog niveau is Pentjak Silat, de Setia Hati stijl. Ik heb ook lang aan kickboksen gedaan; en ook daar kwam ik ver in. Na die jaren op hoog niveau heb ik een tijdlang top kickboksers en boksers begeleid en gecoached. En voor de Gemeente Amsterdam Zuid werkte ik als bewegings reïntegratie docent. Ik gaf diverse mensen van verschillende niveaus training en coaching. Dat was een mooie ervaring!

  

Hoe ben je hier terecht gekomen en wat doe je precies?

Ik heb mijn CV achtergelaten bij de balie van de sportschool. Vlak daarna werd ik door Marcel, locatiemanager van Amstelcampus sport & fitness benaderd. Al snel kon ik als fitnessinstructeur starten in de gym. Naast de fitnessbegeleiding geef ik doordeweeks de small group trainingen in de gym zoals Abs en Synrgy. Je vindt me er op maandag, woensdag en vrijdag. Daarnaast maak ik ook trainingsschema’s voor klanten, die gericht willen trainen of die willen werken aan specifieke doelen.

Hoe leuk is je werk, waar haal jij voldoening uit?

Van mijn hobby heb ik mijn werk gemaakt. Ik ben daardoor volledig in mijn element. Daarnaast haal ik er veel voldoening uit als ik zie dat klanten progressie boeken, zowel in hun bewegingsvaardigheden als in hun conditie. Daar begeleid ik hen graag in; daar ligt mijn passie. Door zelf te sporten en fit te blijven houd ik mijn eigen motivatie hoog.

Welke eigenschappen wil je met ons delen?

Mijn sterkste eigenschap is toch wel het motiveren van mensen. Ik ben sociaal aangelegd en ben een optimistisch, vrolijk iemand met een krachtige persoonlijkheid. Maar ik kan niet goed tegen onrecht, hoogmoed en arrogantie. Daar moet je bij mij echt niet mee aankomen.

Heb je een boodschap voor onze sporters?

Blijf vooral bewegen, want dat is het beste medicijn om zowel fysiek als mentaal scherp te blijven en het beste uit jezelf te halen!

Wil jij een lesje van Hakima bijwonen? Dat kan! Bezoek haar lessen (check het rooster) in Amstelcampus sport & fitness op

Maandag 07.45 – 08.15 Synrgy

Maandag 08.15 – 08.30 Abs

Woensdag 07.45 – 08.15 Synrgy

Woensdag 08.15 – 08.30 Abs

Vrijdag 17.30 – 18.00 Synrgy

Vrijdag 18.00 – 18.15 Abs

Vrijdag 18.15 – 18.30 Stretching

Vrijdag 18.30 – 19.00 HIIT

Vrijdag 20.00 – 20.30 Synrgy

Vrijdag 20.30 – 20.45 Abs