Docent uitgelicht: Hannah Stork

Hannah Stork werkt nog niet zo heel lang voor het USC, maar ze is al een vast gezicht in USC Body & Mind. Ze geeft verschillende yogavormen. Hannah geeft binnenkort de special Yin yang yoga, met focus nek en bovenrug. Tijd dus voor een kennismaking.

1) Wie ben je, waar kom je vandaan, wat wil je dat we over je weten?

Mijn naam is Hannah, ik ben opgegroeid in Bussum en ik heb na mijn middelbare school veel gereisd. Ik woon nu alweer jaren met veel plezier in Amsterdam!

2) Was je zelf student? Zo ja, vertel …

Jazeker! Ik heb jaren in Italië gestudeerd, in Florence om precies te zijn. Het was al lange tijd mijn droom om daar te wonen dus op een gegeven moment heb ik de knoop doorgehakt en heb ik de sprong gewaagd. Ik studeerde daar Italiaanse taal en cultuur aan de universiteit. Heel erg leuk! Vooral omdat ik alles wat ik bestudeerde vervolgens letterlijk overal om me heen zag, in musea en zelfs op straat. Ik ben nog steeds gek op het land en de mensen, en natuurlijk ook het eten!

3) Jouw sportcarriere met highlights en dieptepunten.

Ik heb vroeger veel getennist en ik deed ook veel ballet. Tegenwoordig probeer ik af en toe een rondje te rennen (!) maar wat ik ook vaak doe is dat ik thuis een leuk muziekje opzet en gewoon ga dansen… Ik weet dat dit niet echt als sport telt maar dit soort beweging maakt me blij. Voor de rest beweeg ik veel mee tijdens de lessen die ik zelf geef.

4) Hoe ben je in de yoga gerold?

Ik ben vanaf ongeveer mijn 20ste bezig met yoga. Vooral de connectie tussen het lichaam, de adem en de geest fascineerde me. Later werd yoga belangrijk omdat het me hielp om me meer bewust te zijn van mijn lichaam. Ik had alleen nooit de ambitie om zelf docent te worden. Sterker nog, het leek me helemaal niks om dit werk te doen! Totdat ik uiteindelijk toch een yoga-opleiding deed, eigenlijk meer voor mezelf. Ik merkte dat ik lesgeven leuker vond dan ik dacht en zodoende ben ik uiteindelijk les gaan geven.

5) Hoe ben je bij USC Body & Mind terecht gekomen?

Door mijn buurmeisje Martine! Die gaf daar les en vertelde er altijd heel enthousiast over. Zij heeft me geïntroduceerd en sindsdien geef ik een jaar les bij USC.

6) Wat doe je daar?

Ik geef Vinyasa, Yin yang en Yin yoga lessen.

7) Hoe leuk is je werk, waar haal jij voldoening uit?

Ik geniet heel erg van lesgeven, vooral omdat ik het leuk vind om een sfeer te creëren waar mensen zich op hun gemak voelen. Ik word ook altijd heel blij als mensen echt iets uit de lessen halen wat ze goed kunnen gebruiken, niet alleen op de mat maar ook voor hun leven in het algemeen. Bijvoorbeeld als mensen zich bewuster worden van hun lichaam en beter aanvoelen waar ze stress of spanning vastzetten. Super belangrijk, want dan wordt het uiteindelijk ook makkelijker om te ontspannen!

8) Hoe motiveer je jezelf?

Ik probeer mezelf altijd te blijven ontwikkelen, niet alleen als yoga docent maar ook als mens! Zo lees ik veel spirituele boeken en mediteer ik veel. Dat geeft me inspiratie voor de lessen die ik geef. Ik probeer de inspiratie die ik opdoe te delen met anderen, want ik denk dat als iets van waarde is voor mij, het ook van waarde kan zijn voor een ander.

9) Waar mogen we je anytime voor uit bed halen?

Alle gerechten waar satésaus opzit!

10)   Wat is je sterkste eigenschap en je zwakste(..)?

Ik denk dat mijn sterkste eigenschap (als docent) is dat ik lesgeef vanuit mezelf en ik mensen probeer te inspireren om zacht te zijn voor zichzelf. M’n zwakste eigenschap is dat ik stiekem helemaal niet lenig ben. (!!)

11)   Heb je een boodschap voor onze deelnemers?

Het is een cliché maar ik denk dat het belangrijk is om af en toe de tijd te nemen om niets te doen en als het kan, contact te maken met je lichaam. Ik zat als student altijd enorm in mijn hoofd dus ik weet hoe belangrijk het is! Ik kom er steeds meer achter dat yin net zo belangrijk is als yang; rust nemen zorgt ervoor dat je uiteindelijk productiever en gelukkiger bent!

Doe mee met een special of yogacursus van Hannah in USC Body & Mind! Dat kan vanaf 20 november!

Special: Yin yang yoga, focus nek/bovenrug, dinsdag 20 november, 19.00 – 21.30 uur
Cursus Vinyasa (flow) yoga I, 9x, start 27 november, dinsdag 7.00 – 8.15 uur
Cursus Yin yoga, 9x, start 27 november, dinsdag 20.45 – 22.00 uur
Cursus Yin yang yoga, 9x, start 30 november, vrijdag 10.30 – 11.45 uur