Instructeur uitgelicht: Sin-Mee Choy

Al ruim 20 jaar werkt Sin-Mee Choy bij het USC. Ze begon met lesgeven in groepsfitness, aerobics, bodyshape en ook jazzdance. Ze was één van de gezichten van het USC toen fotografie zijn intrede deed in de communicatie van het USC (omstreeks 1995). Het USC-promoteam trad onder haar bezielende leiding op bij de UvA en de HvA, maar ook extern. Inmiddels geeft ze yoga basic in het groepsfitnessprogramma van Amstelcampus en small group trainingen bij PCH Fitness. Bij die laatste USC-vestiging ontvangt ze ook haar klanten als personal trainer.

Sin-Mee’s sportcarrière

Als kind vond ik heel veel sporten leuk. Ik kon dus mijn hart ophalen bij elk gymuurtje en speelde vaak buiten. Ik zat op voetbal en later op turnen. Op de sportacademie werden mijn sportvaardigheden verder verbreed én vergroot. Ik ontwikkelde een passie voor dans en aerobics (goh, wat een ouderwets woord). In mijn vrije tijd volgde ik extra lessen (aerobics, steps, jazz, moderne dans, hip hop, dance, salsa etc.) en gaf toen als bijbaantje streetdance- en aerobicsles aan kinderen. En zo ben ik, door een passie, bij het USC terechtgekomen. Momenteel doe ik 1 keer in de week krachttraining en hot yoga en fiets ik dagelijks 5 tot 10 kilometer voor mijn werk. En bij mooier weer golf ik regelmatig met mijn vriend.

Sin-Mee, 1994

Instructeur bij het USC

Inmiddels werk ik al 23 jaar bij het USC! In 1995 begon ik er met groepslessen. Inmiddels werk ik twee dagen in de gym bij Amstelcampus sport & fitness en bij PCH Fitness. Geweldig dat ik veel mensen van jong tot oud heb mogen spreken en begeleiden, zowel individueel als in groepsvorm. Mijn missie is om mensen te helpen naar een gezondere leefstijl op zowel fysiek als mentaal vlak. Naast het werk bij het USC heb ik ook een eigen bedrijf in personal training en vitaliteitscoaching.

Mijn motto: “Doe datgene waar je blij van wordt”. Vroeger kon ik me erg druk maken om dingen die niet eerlijk of rechtvaardig gingen. Het blijft een karakterding, maar ik weet het nu beter te relativeren en een betere balans te bewaren voor mezelf. Je kunt de wereld niet altijd mooier maken, maar wel jezelf.

Sin-Mee, 2018