Padel is snel en toegankelijk. Huur een losse baan, neem een abonnement of doe een cursus bij USC Tennis & Padel!

Rooster

Kies een locatie Rooster Padel
 • Deze week

Week 24

Padel tijdens lockdown

 • Er kan gespeeld worden, maar alleen door leden met een geldig abonnement.
 • In verband met de avondklok zijn de openingstijden/speelmogelijkheden tijdelijk aangepast. USC Tennis & Padel gaat t/m 9 februari een uurtje eerder open, om 07.00 uur. Je kunt spelen tot 20.45 uur.
 • Geen introducees. Geen losse baanhuur.
 • Er kunnen voorlopig geen nieuwe padelabonnementen worden aangeschaft.
 • Je kunt ballen, met z’n tweeën. Helaas, geen dubbel dates op de baan.
 • Bring your own gear! Er worden geen rackets verhuurd of ballen verkocht.
 • Balie, kleedkamers en kantine zijn gesloten.
 • Reserveren is nog steeds verplicht!
 • Met je padelabonnement kun je ook gebruikmaken van de tennisbanen. Check tennis!
 • Wel een geldig abonnement, maar werkt je vingerscan of app niet en kom je het park niet op? Mail tennisenpadel@uscsport.nl en we proberen het voor je op te lossen.
 • Cursussen: Cursussen liggen momenteel stil. Ook is nog onduidelijk wanneer de inschrijving voor de volgende cursusperiode begint.

———

Padel bij USC

USC Tennis & Padel heeft 2 officiële kunstgras padelbanen.
Huur een losse baan of neem een abonnement.
Geen ervaring of beter leren spelen? Doe een padelcursus op jouw niveau!
Corona-proof: verplicht reserveren en extra huisregels.
Met je padelabonnement kun je ook gebruik maken van de tennisbanen. Check tennis.

Welk abonnement kies je?

LOSSE BAANHUUR
– huur eenmalig een baan en kom lekker een uurtje spelen.
– huur een vaste baan en speel iedere week op jouw tijdstip.

PADEL+TENNIS JAAR
 je zit een jaartje gezellig aan ons vast, daarna kun je maandelijks opzeggen.

PADEL+TENNIS FLEX
een tikkie duurder maar flink flexer, dit abo is maandelijks opzegbaar from scratch.

PADELCURSUSSEN
9 weken/lessen lekker ballen op jouw niveau.


Reserveren

 • Reserveren is verplicht voor ieder bezoek aan USC Tennis & Padel.
 • Maximaal 1 reservering per dag per koppel. Reserveer dus niet twee tijdsloten op verschillende namen achter elkaar met je speelmaatje(s).
 • Als de baan na het gereserveerde uur leeg ligt mag je doorspelen.
 • Er mag gedubbeld worden, zolang je 1.5 meter afstand van elkaar houdt.
 • Materiaal huren? Neem contact op met de USC Tennis & Padel balie tijdens openingstijden.
 • Lees alle aanvullende huisregels goed door voor je naar het tennispark komt! Allen zo houden we het samen veilig en verantwoord.

Losse baanhuur

 • Reserveren is mogelijk van ma. t/m vr. 08.00 – 23.00 en za. + zo. 09.00 – 21.00.
 • Reserveer heel makkelijk via de knop hierboven.

Reserveren met abonnement

 • Reserveren is mogelijk van ma. t/m zo. 08.00 – 23.00.
 • LET OP: wil je spelen samen met een introducee, hou dan de reserveringstijden onder losse baanhuur aan.
 • Reserveer heel makkelijk via de knop hierboven.

Annuleren

Gereserveerd, maar je kunt toch niet? Maak plek voor een ander! Annuleer je reservering via baanhuur.nl.

 • Bij annuleren binnen 24 uur vind er geen restitutie plaats van de baanhuur, introduceekosten en/of materiaalkosten.
 • In geval van onbespeelbare banen door regen/gladheid wordt een reservering kosteloos verplaatst. Mail daarvoor naar tennisenpadel@uscsport.nl.

Cursussen

Je kunt bij USC Tennis & Padel het spel leren spelen of je skills verbeteren, in onze 9-weekse cursussen op verschillende niveaus:

Beginnerscursus
Je hebt geen ervaring met racketsporten. We beginnen vanaf het begin en bouwen in de cursus op naar de belangrijkste basisslagen. Je leert forehand, backhand, volleys, smash en lobs: de belangrijkste slagen in padel! Ook krijg je uitgebreid uitleg over de regels van het spel.

Niveau 9 
Je hebt enige ervaring met een racketsport en je kunt een forehand en backhand een aantal keer (5x of meer) over en weer spelen. Hetzelfde geldt voor de volleys. In dit geval bouwen we de cursus op naar een aanscherping van de slagen van achter uit en de volleys. Daarnaast leren we je een echte padel-lob en -smash te slaan.

Niveau 8 
Je hebt padelervaring en/of je voelt je al aardig thuis in de slagen van achter uit. Deze kun je tot 10 keer, of vaker, over en weer spelen. Ook bij het net kun je een rally aanhouden, tijdens het volleren. Je kent de regels. We gaan ons vooral focussen op de volleys en hoe je het beste punten kunt opbouwen. Lobs worden geoefend en we gaan beginnen met ballen via de wanden terugslaan. Ook komen er al wat wedstrijdsituaties bij kijken.

Niveau 7/6 
Je padelt al een tijdje en bent op zoek naar gericht verbeteren van je spel! Je kunt rally’s spelen vanaf achterin en bij het net (10x heen en weer, of vaker), en lobs en smashes ben je ook bekend mee. In dit geval gaan we ons meer focussen op het werken met de wanden en hoe je dan die netpositie kan overnemen. We gaan je ook klaarstomen om met behulp van tactiek wedstrijden te kunnen winnen.

Niveau 5/4
Alle basisslagen heb je onder de knie. Forehand, backhand, volleys, lobs en smashes kun je gericht en vaak terugspelen (15x of vaker). Dus wordt het tijd om aan de gevorderde slagen te beginnen: de chiquita en bandeja. Dit zijn twee slagen die erg anders zijn dan de andere slagen en waarbij enige ervaring in tennis misschien zelfs tegen kan werken. Verder gaan we de andere slagen aanscherpen en het werken met de wanden verbeteren.

Het spel en de regels

Padel kun je het beste omschrijven als een combinatie van tennis en squash. Het is overgewaaid vanuit Spanje, maar groeit nu ook in Amsterdam! Je speelt het als dubbelteam op een veld van 20 x 10 omringd door glazen wanden en hekwerk. Terwijl het bij tennis best lang kan duren voor je een leuke rally speelt (want heel technisch), is padel heel toegankelijk. Padel wordt daarom op alle niveaus en alle leeftijden gespeeld.

Het grootste verschil met zowel tennis als squash is misschien wel het racket. Het padelracket is helemaal van kunststof en heeft dus geen snaren. In het ronde racketblad is een aantal gaten geboord voor de luchtweerstand. Onderaan het racket zit een koordje dat verplicht om de pols bevestigd moet worden zodat het niet kan rondvliegen in de kooi.

De opslag
De opslag moet onderhands en net als bij tennis heb je een 1e en 2e service. De eerste opslag wordt vanaf de rechterkant geslagen en wordt daarna afwisselend van links en rechts geslagen. Men laat de bal eenmaal stuiteren achter de servicelijn (die het servicevak van 7x5m begrenst), tussen de middellijn en de zijwand. Bij de opslag geldt dat men de bal onder of ter hoogte van zijn of haar middel moet raken. De opslag moet zonder het net te raken direct in het diagonaal gelegen servicevak van de tegenstander stuiteren. De bal mag daarna de glaswand raken, maar niet het hekwerk (foutservice).

De ontvanger kan kiezen om de bal terug te spelen voordat of nadat de bal de glaswand heeft geraakt. Zodra de bal correct in het servicevak heeft gestuiterd en correct is geretourneerd, komen beide speelhelften van 10x10m in het spel. Als de bal bij een eerste of tweede service het net toucheert en daarna in het correcte servicevak landt, wordt de opslag overgespeeld.

Spelverloop
Tijdens rally’s mag de bal slechts eenmaal stuiten in het speelveld. Een speler mag kiezen om de bal te laten stuiteren of hem te volleren. Als de bal stuitert moet dat gebeuren zonder eerst een glaswand of het hekwerk te raken, anders is het een fout. Nadat de bal heeft gestuiterd mag hij wel de glaswand of het hekwerk één of meerdere keren raken voordat hij teruggespeeld wordt.

De ontvanger mag de bal direct in het speelveld van de tegenstander terugslaan, of hij kan de bal via zijn eigen glaswanden terugspelen. Als de bal het hekwerk raakt voordat hij over het net gaat is het een fout. Als de bal via het speelveld over de wand (4 meter) of hekwerk (3 meter) wordt geslagen is het normaliter een punt; soms is er een regel die het spelers toelaat de bal van buiten de baan terug te spelen. Het spel gaat door met deze regels, totdat de bal voor een tweede keer op het speelveld stuitert, in het net beland of een speler op een andere manier de regels overtreedt.

Scoreverloop
Het scoreverloop bij padel is hetzelfde als bij tennis, namelijk 15, 30, 40 en game, met deuce bij 40-40. Dan moeten twee opeenvolgende punten worden gescoord om de game te winnen. Padelwedstrijden zijn meestal “best-of-three”, oftewel tot twee gewonnen sets, waarbij een set gewonnen wordt door het team dat als eerste zes games wint met twee games verschil. Bij 6-6 wordt een tiebreak gespeeld, die gaat tot zeven gewonnen punten met twee punten verschil.

Aangepaste regels bij enkelspel
Je speelt diagonaal van elkaar en je trekt als het ware een lijn door de helft van het veld. Dat is vrij gemakkelijk te zien door de middellijn van het servicevak, die trek je denkbeeldig door tot aan de achterste glaswand. Vervolgens gelden de normale spelregels van padel op 1 belangrijk punt na!

Als de bal de eerste keer stuit buiten het veld (bijvoorbeeld net buiten de middelste servicelijn), maar de bal zou een tweede stuit maken en die zou binnen het veld stuiten, dan is de bal goed en telt het punt.

Daarbij wissel je van diagonale zoals je bij tennis zou wisselen van kant. Na de eerste game, na de derde, na de vijfde, etc.

A.S.T.P.V. Chip & Charge

Chip & Charge is de studentenvereniging voor tennis en padel van Amsterdam. Als je naast padel ook nog heel veel gezelligheid (borrels, feestjes, toernooien en evenementen) wilt, word dan lid! Chip & Charge is gevestigd op USC Tennis & Padel. Voor meer info check je de website van Chip & Charge.

Check deze video!

Boek hier je padelbaan!

Inschrijven

Het is op dit moment niet mogelijk een padelabonnement aan te schaffen of een losse baan te huren.

—–

Openingstijden USC Tennis & Padel
Banen
– met abonnement: maandag t/m zondag 07.00 – 20.45
– let op: bovenstaande openingstijden zijn afwijkende openingstijden t/m 9 februari, i.v.m. de avondklok!

Balie
– gesloten

Locaties

USC Tennis & Padel
Radioweg 80
1098 NJ Amsterdam
(020) 525 89 32

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt volledige indeling

Cat. I Studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III Particulieren