Soort: Balsport, Racketsport

Tennis – cursussen

Nog nooit getennist? Of wil je je skills verbeteren? Doe mee aan een tenniscursus bij USC Tennis & Padel op jouw niveau!

Rooster

Kies een locatie Rooster Tennis – cursussen
  • Deze week

  Week 24

  Tenniscursussen bij USC

  Cursussen op verschillende niveaus: beginners, 9, 8, 7, 6 en 5.
  4 x per jaar starten er cursussen die 9 lessen duren.
  USC Tennis heeft overdekte en niet-overdekte banen, dus je speelt altijd droog!
  Liever vrijspelen bij USC Tennis? Huur een baan of neem een abonnement. 


  Tenniscursussen: need to knows

  • De cursuskosten vind je onder de tab ‘inschrijven’.
  • Kies zelf de cursus die past bij jouw niveau. Niet op de hoogte van de verschillende speelsterktes van de KNLTB? Probeer dan op basis van de niveau-uitleg hieronder zelf te bepalen wat je niveau is. Mocht je twijfelen, neem dan contact op met het tennispark.
  • De balie is weer open en rackets kunnen geleend/gehuurd worden op locatie. LET OP: alleen tijdens openingstijden van de balie!

  Niveaus uitgelegd

  Beginnerscursus
  Geen idee hoe je je racket vast moet houden? Nog nooit een wedstrijd gespeeld? Dan is de beginnerscursus iets voor jou! Iedereen die geen of nauwelijks tenniservaring heeft, kan zich opgeven voor de beginnerscursus. Het is een eerste kennismaking met de tennissport. Je speelt met zogenoemde groene ballen: een iets zachtere bal ten opzichte van de gele bal. Je begint op een klein veld en gedurende de cursus werk je naar een volledige baan toe. De service, forehand en backhand in het enkelspel staan centraal.

  Niveau 9
  Je kunt je inschrijven voor niveau 9 als je al enige tenniservaring hebt. Dat betekent dat je bovenhands kunt serveren, waarvan 25% van de ballen in is. Daarnaast kun je een rally spelen vanaf de baseline van ten minste 6 slagen. Met forehands en backhands speel je de bal naar elkaar toe. Je kunt zowel games als een tiebreak tellen. Je speelt met gele ballen en voornamelijk vanaf de baseline.

  Niveau 8
  Je kunt je inschrijven voor niveau 8 als je een enkel- en dubbelwedstijd kunt spelen. Je brengt met een bovenhandse service de bal in het spel, 50% in. Vervolgens speel je met forehands en backhands een rally van ten minste 10 slagen. Je bent eveneens in staat de bal bewust te sturen en je bent comfortabel genoeg om positie te kiezen aan het net.

  Niveau 7
  Je kunt je inschrijven voor niveau 7 als je een service met vaart en precisie kunt spelen. Je schrikt niet van een hard aankomende bal. Je bent zelf ook in staat om je tegenstander te laten lopen en hem of haar met harde ballen te bestoken. Je kiest het juiste moment om door te lopen naar het net en je kunt met scorende volleys het punt winnen.

  Niveau 6
  Je kunt je inschrijven voor niveau 6 als je aan de service rotatie toe kunt voegen. In de rally heb je een goed antwoord op moeilijk aankomende ballen. Je gebruikt vaart, precisie en rotatie om je tegenstander onder druk te zetten en je bent in staat om korte ballen af te straffen. Makkelijke volleys mis je zelden!

  Niveau 5
  Je kunt je inschrijven voor niveau 5 als je met je service kunt variëren in vaart, precisie en rotatie. Ten opzichte van niveau 6 maak je een stuk minder fouten en je weet op een hoger niveau de rally vol te houden. Aan het net ben je moeilijk te passeren!

  Vrijspelen

  Liever vrijspelen bij USC Tennis? Huur een baan of neem een abonnement.

  A.S.T.P.V. Chip & Charge

  Chip & Charge is de studentenvereniging voor tennis en padel van Amsterdam. Als je naast tennis ook nog heel veel gezelligheid (borrels, feestjes, toernooien en evenementen) wilt, word dan lid! Chip & Charge is gevestigd op USC Tennis & Padel. Voor meer info check je de website van Chip & Charge.

  Vrijspelen bij USC Tennis

  Inschrijven

  Inschrijven
  Momenteel kun je je alleen online inschrijven (klik hierboven op een cursus)!

  Wachtlijst
  De cursussen zijn erg populair. Geen vrije plek? Zet jezelf dan op de wachtlijst.

  Startdata cursussen*
  Periode 1: in de week van 13 september 2021
  Periode 2: in de week van 22 november 2021
  Periode 3: in de week van 14 februari 2022
  Periode 4: in de week van 25 april 2022
  *verkoop start op de maandag, 5 weken voor bovenstaande startdata

  De cursussen van periode 1 gaan op maandag 9 augustus om 12:00 uur in de verkoop.

  Aanvullende huisregels
  Lees alle aanvullende huisregels goed door voor je naar het tennispark komt! Alleen zo houden we het samen veilig en verantwoord.

  Locaties

  USC Tennis & Padel
  Radioweg 80
  1098 NJ Amsterdam
  (020) 525 89 32

  Route plannen via Google Maps


  Toon op kaart

  Categorie-indeling

  Prijscategorieën beknopt volledige indeling

  Cat. IStudenten UvA en HvA, overige WO-studenten
  Cat. IIMedewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
  Cat. IIIParticulieren