Stagiair uitgelicht: Jurgen

Elk jaar lopen tientallen studenten van verschillende opleidingen stage bij het USC. Dat gebeurt in allerlei vakgebieden. Veel studenten lopen stage in de fitness van het USC. Maak kennis met onze nieuwe stagiair Jurgen; hij geeft een kijkje achter de USC-schermen.

Wie ben je, waar kom je vandaan …?

Ik ben Jurgen Kaaijmolen, 17 jaar oud en ik kom uit de omgeving Almere. Ik loop stage bij de fitnesslocatie Amstelcampus sport & fitness, van het USC. Naast het stagelopen werk ik als vechtsportdocent bij het ROC van Almere Poort.

Ben je zelf student?

Ik ben student aan de opleiding Sport & Bewegen in Almere Poorten. Ik zit nu in mijn examenjaar. Tijdens deze opleiding leren we veel over de gezondheid en het menselijk lichaam, ziektes en voeding. Tijdens deze opleiding ronden we ook keuzedelen af.  Dit jaar rond ik het keuzedeel fitness af. Dat is de reden dat ik stageloop in de fitness van het USC.

Hoe ben je in de fitness gerold?

Mijn hele leven ben ik al bezig met sporten; vooral vechtsporten. Toen ik 14 werd begon ik met krachttraining. Dit deed ik in mijn schuur, waar ik een aantal fitnessapparaten heb staan. Later ging ik ook fitnessen bij een sportschool. Ik ben begonnen met fitnessen om meerdere redenen. 1. Ik heb kracht nodig voor de sporten die ik beoefen 2. fitness is goed voor je gezondheid en 3. het verkleint de kans op bepaalde ziekten. Mijn vader heeft ook een belangrijke rol gespeeld. Hij heeft mij altijd gemotiveerd om krachttraining te doen.

Hoe ziet jouw sportcarrière eruit; highlights en dieptepunten?

Ik heb al een aardige sportcarrière achter de rug, maar deze is nog lang niet klaar. Ik heb een aantal titels behaald, zie hieronder. Naast deze titels heb ik ook een heleboel andere wedstrijden gewonnen in het buitenland. Mijn carrière had ook een groot dieptepunt. Het kapsel in mijn schouder was namelijk gescheurd. Ik heb hiervoor een operatie moeten ondergaan. Ik heb er dus een tijdje uit gelegen, maar gelukkig gaat het nu weer erg goed en train ik weer hard.

Fitness:
2e van Nederland, NK bankdrukken (sub junioren)

Worstelen:
– Kampioen van Rheinland (Duitsland), C-jeugd, vrije stijl
– Kampioen van Nordrhein-Westfalen (Duitsland), C-jeugd, vrije stijl
– Kampioen van Nordrhein-Westfalen (Duitsland), B-jeugd, vrije stijl
– Kreismeister

Grappling:
3e van Nederland (senioren)

Hoe ben je bij Amstelcampus terecht gekomen?

Omdat ik een aantal mensen ken, die ook bij het USC werken, ben ik bij Amstelcampus sport & fitness terecht gekomen. Ik ben erg blij dat ik hier stage kan lopen, omdat ik hier erg veel leer en telkens nieuwe ervaringen opdoe. Tijdens mijn stage bij Amstelcampus heb ik een aantal taken, waaronder:
– Front- en backofficewerkzaamheden (mensen inschrijven)
– Het geven van een aantal groepslessen
– Het helpen en beantwoorden van de vragen van de klanten

Hoe leuk is je stage, waar haal jij voldoening uit?

Tevredenheid van een klant; het geeft mij altijd een fijn gevoel als ik een klant kan helpen. Bijvoorbeeld met het helpen en motiveren bij een oefening, tot het openen van iemands kluisje, omdat iemand zijn code vergeten is.

Hoe motiveer je jezelf?

Ik motiveer mezelf door mijn doelen, die ik wil bereiken te herhalen, voor mezelf.  Een van deze doelen is om MMA-wedstrijden te vechten in de UFC (grootste mixed-martial-artsorganisatie ter wereld). Verder kijk ik ook motivatiefilmpjes op YouTube, wat voor mij ook motiverend is. Je kan mij altijd uit bed halen voor de volgende dingen:
– Om een kluisje te openen, omdat iemand zijn code vergeten is
– Een vechtsporttraining
– Een vakantie naar Spanje

Wat is je sterkste eigenschap en je zwakste (knipoog)?

Mijn sterkste eigenschappen zijn mijn doorzettingsvermogen, behulpzaamheid, positief zijn en enthousiasme. Mijn negatieve eigenschap is eigenlijk een positieve eigenschap. Ik heb het namelijk vaak gezellig, maar het kan soms iets te gezellig worden, waardoor ik niet meer alle focus heb.

Heb je een boodschap voor onze sporters?

Mijn boodschap voor alle sporters is, om doelen voor jezelf te stellen. Probeer deze gestelde doelen te behalen. Motiveer jezelf en stop niet tot je je doel bereikt hebt. Geef niet op! En niet te vergeten, als het straks weer mag, kom ook eens langs bij fitnesslocatie Amstelcampus sport & fitness om te trainen!