USC updates coronavirus

Op deze pagina plaatsen we al het nieuws met betrekking tot de maatregelen die wij nemen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Hou deze pagina dus in de gaten voor de meest recente updates!


Update 14 januari 2022
Holy crap. De geluiden die de afgelopen dagen naar buiten kwamen waren al behoorlijk positief, maar zó positief hadden we niet zien aankomen. We gaan weer helemaal open! Met QR-check, mondkapjes en op 1.5 meter. Maar ook met reguliere openingstijden en voor alle sporten. Dit kun je van ons verwachten:

Heropening en roostering

 • Vanaf morgen, zaterdag 15 januari 2022, kun je weer bij al onze vestigingen komen sporten. De reguliere openingstijden gelden.
 • USC Tennis & Padel was nog open. Dit weekend verandert er op het tennispark weinig, behalve dat er voor abonnementhouders wat reserveringsmogelijkheden bijkomen. Er mag ook weer gedubbeld worden! Maandag wordt de hal “dichtgeritst”, en volgt een uitgebreidere update m.b.t. USC Tennis & Padel.
 • Je kunt per direct weer reserveren. Hou er rekening mee dat we niet meteen ons volledige programma op de rit hebben. Vooral voor groepslessen, yoga en vechtsport wordt het rooster in de loop van de week verder opengesteld.
 • USC Online komt per direct te vervallen. Op termijn worden er weer online lessen toegevoegd aan het groepsfitness- en yogarooster.
 • De kleedkamers zijn open voor gebruik!
 • De sauna bij Universum blijft voorlopig gesloten. De sauna bij ClubWest is per 1 januari 2022 permanent gesloten.
 • Ook de horeca blijft de komende tijd dicht.

QR-check, mondkapjes en 1.5 meter

 • De regels omtrent het tonen van je coronatoegangsbewijs, zoals die golden voor de lockdown, blijven gelden. Heb je voor de sluiting al vrijwillig aangetoond dat je volledig bent gevaccineerd (booster is voorlopig niet nodig), dan kun je gewoon doorlopen en hoef je niet opnieuw je coronatoegangsbewijs te tonen aan de balie.
 • In onze gebouwen draag je overal een mondkapje, behalve tijdens het sporten.
 • Hou altijd 1.5 meter afstand van anderen, behalve als dat tijdens het beoefenen van jouw sport echt niet kan.

Abonnementen

 • Alle abonnementen worden per direct ontdooid, zodat je zo snel mogelijk weer kunt reserveren en kunt sporten.
  • Dit geldt voor de volgende abonnementen: fitness, fitness + yoga, yoga, passe-partout, squash, klimmen, klimmen + fitness, boulderen, basketbal, zwemmen
  • Was jouw abonnement bevroren in verband met de vroege sluiting om 17.00 uur? Ook dan wordt je abonnement ontdooid, omdat USC de deuren ook na 17.00 open mag houden. Dit geldt ook voor Tennis & Padel abonnementen.
  • Maandag of dinsdag hoor je per mail hoe we omgaan met bijvoorbeeld de incasso, verlenging van je abonnement of compensatie.
 • Had je een USC Deal abonnement dat op 31 december 2021 zou aflopen? Ook dan kun je nu nog met dit abonnement reserveren en sporten. Maandag of dinsdag laten we je per mail weten wat er gebeurt met je USC Deal abonnement. 

Zaalvoetbalcompetitie

 • De zaalvoetbalcompetitie wordt zo snel mogelijk weer hervat. Je wordt door de competitieleiding per mail verder geïnformeerd.

Cursussen

 • Alle cursussen van periode 2 worden zo snel mogelijk hervat. Je ontvangt dit weekend of maandagochtend mail van ons over de herstart van jouw cursus.

We hebben zo bizar veel zin om jullie allemaal weer over de vloer te hebben. Reserveer vast je workout, en hou je mail in de gaten. Woensdagochtend nog geen nieuws over jouw abonnement of cursus ontvangen? Check eerst even je spam. Ook daar niet? Mail usc@uscsport.nl. Tot heel erg snel!

Update 13 januari 2022
Het zal toch niet? Morgenavond, na de persconferentie, laten we je op deze pagina weten of, hoe en wanneer het USC weer opengaat. Fingers crossed!

Update 11 januari 2022
Wat we na 14 januari gaan doen? Dat is volledig afhankelijk van de vervolgmaatregelen die worden aangekondigd. Natuurlijk volgt, zodra duidelijk is wat die vervolgmaatregelen zijn, zo snel mogelijk weer een corona-update op deze plek. Wordt de lockdown verlengd? Dan gaan USC Online en Book a Trainer ook na 14 januari door.

Update 22 december 2021
Een paar dagen na de lockdown-klap in ons gezicht, hangt de USC-vlag er als volgt bij:

 • Geen sport meer bij de USC-vestigingen, betekent terug online! Regel je USC Online abonnement, en doe t/m 14 januari via Zoom mee aan alle groepsfitness- en yogalessen. Er worden nog steeds lessen toegevoegd aan het rooster. Let op: omdat je reguliere abonnement is bevroren, kun je dit niet gebruiken voor online lessen.
 • Doel is om vanaf maandag 3 januari ook een outdoor sportprogramma aan te bieden. Hoe dat er precies uit gaat zien, is nog even een verrassing (ook voor ons). We’ll keep you posted!
 • De coronasituatie op het tennispark is toch iets minder gezellig dan gehoopt…
  • Er mag toch niet gedubbeld worden, helaas max. 2 spelers per baan.
  • Het max. aantal van 2 personen geldt ook voor trainingen. De tenniscursussen overdag worden dus toch gestaakt. Doe je zo’n cursus? Je hebt zojuist mail ontvangen.

Heb je een abonnement of volg je een cursus bij USC? Dan heb je gisteren mail gehad. Niet ontvangen? Check je spam. Ook daar niet? Mail usc@uscsport.nl. Stay fit, stay healthy en tot volgend jaar!

Update 20 december 2021
Bij USC Tennis & Padel is er toch wat meer mogelijk dan we zaterdag dachten! Wat kan er allemaal:

 • Dubbelen mag, zolang je altijd 1,5 meter afstand houdt van je speelmaatjes. Ook tijdens het spelen.
 • Spelen met een introducé en een losse baan huren kan toch wel, van maandag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur.
 • Omdat er – door het openen van de zijwanden van de overdekte banen – alleen buiten gespeeld wordt, komt de verplichte coronacheck op het park te vervallen.
 • De tenniscursussen die overdag plaatsvinden, kunnen doorgaan. Doe je zo’n cursus, dan ontvang je daar vandaag nog mail over.

Update 18 december 2021, 21.00 uur
Zojuist zijn we met z’n allen even een jaar terug in de tijd geslingerd… Net als vorig jaar half december, gaat Nederland op slot. Dat betekent voor USC in ieder geval het volgende:

 • De USC-vestigingen Universum, Amstelcampus, ClubWest, ASC en Body & Mind zijn per morgen, zondag 19 december, gesloten. Het volledige sportprogramma op deze locaties vervalt.
 • USC Tennis & Padel blijft open – iedere dag van 07.00 tot 17.00 uur -, maar alleen voor leden met een geldig abonnement. Geen introducees. Geen losse baanhuur. Je kunt tennissen en padellen, met z’n tweeën. Geen dubbelspel dus.
 • Had je al een reservering staan voor de komende 6 dagen? Die komt te vervallen, behalve als je een reservering hebt bij USC Tennis & Padel.
 • De cursussen worden voorlopig gestaakt en worden hervat zodra dat weer mag. Volg je een cursus bij USC, dan ontvang je begin volgende week – en uiterlijk woensdag 22 december – meer info via de mail. 
 • Alle abonnementen, behalve tennis- en padelabonnementen, worden bevroren. Heb je een abonnement bij USC, dan krijg je begin volgende week – woensdag 22 december op z’n laatst – een uitgebreide update over jouw specifieke abonnement via de mail.
 • USC blijft zoveel mogelijk sport aanbieden, in ieder geval online en waarschijnlijk ook weer buiten bij onze vestigingen. Hoe ons lockdown-sportprogramma er precies uit gaat zien is nog niet rond, ook daarover hoor je begin volgende week meer per mail. 
 • Je kunt ons via usc@uscsport.nl bereiken, of via de chat op facebook messenger of instagram! Is je vraag niet super dringend, wacht dan nog even tot je meer info over jouw specifieke situatie via de mail hebt ontvangen. 

Dat het zo snel nog veel stiller zou worden in onze gebouwen, hadden we niet zien aankomen. We gaan jullie weer ontzettend missen! Je hoort snel meer van ons, voor nu: stay fit, stay healthy ❤️

Update 18 december 2021, 14.00 uur
Vanavond om 19.00 uur is er weer een persconferentie. Zo snel mogelijk daarna volgt hier een update m.b.t. de gevolgen voor USC.

Update 16 december 2021
We gingen er al een beetje vanuit: de huidige coronamaatregelen zijn verlengd tot in ieder geval 14 januari. Dat betekent: USC is zoveel mogelijk open, maar tot tenminste 14 januari niet na 17.00 uur.

 • We proberen, ook tijdens de feestdagen, zo vroeg mogelijk open te zijn bij zoveel mogelijk vestigingen. De openingstijden rondom de feestdagen zijn nog niet rond, we’ll keep you posted.
 • Bij ASC gaan we zelfs een aantal keer om 06.00 uur open. Zo kun je, ook als je de overdracht in het ziekenhuis om 07.30 moet halen, nog eens sporten. Check het rooster om te zien wanneer.
 • Ook groepsfitnesslessen, yoga en vechtsport proberen we zoveel mogelijk in te plannen tijdens de kerstperiode. Natuurlijk gaan we ook online door. Hou de roosters in de gaten.

Het blijven flink stille avonden in onze gebouwen. Maar het is supertof om te zien dat jullie dan maar gewoon om 07.00 uur voor onze deur staan, en de lessen overdag bomvol zitten. Dus dankjewel, hou vol en tot snel ❤️

Update 6 december 2021
Het lijkt er toch op dat het houden van 1.5 meter afstand ook tijdens het sporten verplicht is, tenzij dat sport-technisch gezien echt niet mogelijk is (bijvoorbeeld bij veel vechtsporten en squash). Wat betekent dat voor jou?

 • In de “doorstroom”-ruimtes van onze gebouwen, zoals de gangen en kleedkamers, houd je hoe dan ook 1.5 meter afstand.
 • Ook in de sportzalen en tijdens lessen houd je afstand. Let ook op de 1.5 meter bij het pakken van materiaal en bij het zoeken van je plekje.
 • Doe je een vechtsport? Dan geldt de 1.5 meter niet meer zodra je de mat opstapt. Speel je squash? Dan hoef je op de baan geen 1.5 meter afstand te houden. Doe je een andere contactsport? Je begrijpt ‘m…
 • USC kijkt naar de capaciteit in de lessen en zalen. Die zal in sommige gevallen helaas iets omlaag moeten. Gelukkig zaten we al niet op ons maximum: de schade valt wat dat betreft dus mee.

Let een beetje op elkaar, geef elkaar de ruimte en hou gewoon even die afstand. Stay fit, stay healthy!

Update 27 november 2021
Lekker wel. We gaan in halve winterslaap. Want vanaf zondag 28 november moeten alle USC-vestigingen tot in ieder geval 18 december om 17.00 uur dicht én leeg zijn. Check hieronder wat dat betekent voor jouw sport, abonnement of cursus en wat we van plan zijn om je – waar dat kan – zoveel mogelijk in beweging te houden. 

Wat zijn de USC-gevolgen van de maatregelen?

 • De bestaande regels omtrent het tonen van je coronatoegangsbewijs blijven gelden. 
 • Behalve in de sportruimtes, is het dragen van een mondkapje en 1.5 meter afstand in onze gebouwen verplicht.
 • Om 16.45 uur eindigt de laatste les/het laatste blok, zodat onze gebouwen om 17.00 uur leeg zijn.
 • Had je voor de dagen vanaf zondag 28 november een reservering staan na 17.00 uur? Dan is die reservering geannuleerd en heb je daar al mail over ontvangen. 

Wat gaan wij doen?

Alles uit de kast halen natuurlijk. Dat betekent:

 • Waar dat kan vervroegen we de openingstijden naar 07.00 uur, ook in het weekend. 
 • We proberen een zo uitgebreid mogelijk yoga- en (groeps)fitnessprogramma in te roosteren overdag en in het weekend. Houd de roosters in de gaten, we zullen lessen z.s.m. en druppelsgewijs toevoegen. Het rooster zal zich in de komende periode dus steeds verder uitbreiden!
 • We programmeren een beperkt vechtsportaanbod (vooral (kick)boksen) overdag.
 • We starten zo snel mogelijk met online lessen (groeps)fitness en yoga, vooral in de avonduren.  

Wat betekent het voor jouw abonnement?

Heb je een (cursus)abonnement bij USC? Dan krijg je begin volgende week een mail met specifieke info over jouw abo/cursus. Ga ons alsjeblieft niet massaal mailen: we informeren je via mail over een nette regeling (zoals je van ons gewend bent!). Dinsdagavond nog geen mail ontvangen? Mail ons dan wél: usc@uscsport.nl.

Hieronder in vogelvlucht wat je per (cursus)abonnementsvorm kunt verwachten:

 • Heb je één van onderstaande abonnementen, dan kun je tot 17.00 uur stevig blijven sporten. Maar we snappen dat sporten vóór 17.00 uur niet voor iedereen haalbaar is. Daarom krijg je via mail een regeling voorgelegd.
  • Dit geldt voor de volgende abonnementen: fitness, fitness + yoga, yoga, passe-partout, tennis + padel, squash, klimmen, klimmen + fitness en boulderen. 
 • Met je vechtsportabonnement kun je overdag meedoen aan een heel beperkt programma. Daarom krijg ook jij een regeling via mail voorgelegd.
 • Heb je een USC Deal-abonnement? Ook jij krijgt een mail!
 • De basketbaltrainingen bij Universum en Amstelcampus stoppen. Heb je een basketbalabo, dan wordt dit bevroren. Je ontvangt een mail.
 • Ook de zwemtrainingen kunnen niet meer doorgaan. Je zwemabonnement wordt bevroren. Je ontvangt een mail.
 • Bijna alle cursussen – behalve de cursussen overdag – stoppen tijdelijk. Doe je een cursus overdag? Die gaat gewoon door. De andere cursussen worden zodra dat weer kan hervat. Begin volgende week volgt een mail met meer info.
 • De zaalvoetbalcompetitie wordt gepauzeerd. Vooralsnog gaan we ervanuit dat we de competitie op een later moment kunnen inhalen. De competitieleiding benadert je met meer info!

Het is niet anders. We moeten met z’n allen gewoon weer in het strafbankje. Gelukkig staat dat bankje elke dag tot 17.00 uur bij USC, en kun je dus behoorlijk blijven sporten. Hang in lieve leden! ❤️

Update 26 november 2021
Niks is nog zeker, maar wij bereiden ons voorzichtig toch maar voor op het sluiten van de USC-deuren na 17.00 uur. Na de persconferentie van vanavond 19.00 uur volgt zo snel mogelijk, en uiterlijk morgen, een uitgebreide update op deze pagina. Daarin lees je alles over wat we van plan zijn met betrekking tot abonnementen en cursussen, openingstijden, online lessen, uitbreiding van ons programma overdag, en meer. Keep you posted!

Update 16 november 2021

 • De grootste coronacheck-storm is gaan liggen, en dus zijn rijen aan onze balies geen excuus meer om te laat te komen ;-) Daarom staat ons no show-systeem vanaf a.s. zaterdag 20 november weer aan, en worden ook de entry times weer teruggebracht naar de normale situatie. In de USC huisregels check je hoe dat precies werkt.
 • Een kleine toevoeging aan het USC CoronaCheck-protocol: doe je een nieuwe aankoop, dan word je in alle gevallen weer ‘On hold’ gezet en moet je dus opnieuw langs de balie voor het tonen van je coronatoegangsbewijs. Dit geldt voor nieuwe abonnementen, maar ook voor bijvoorbeeld alle cursussen in periode 2.
 • Publiek bij sportwedstrijden is niet langer toegestaan. Helaas mag je dus niet meer met een biertje blijven plakken bij de zaalvoetbal, ook niet als je zelf eerder of later op de avond speelt…
 • Aankomende zaterdag 20 november zou USC een halve dag dicht zijn in verband met de jaarlijkse personeelsdag. Maar, gezien de corona-stand-van-zaken op het moment, gaat dat niet door. Goed nieuws voor jou dus, je kunt zaterdag zoals gewoonlijk bij ons terecht.

Update 15 november 2021
Toch nog een toevoeging op onderstaand bericht van 13 november: door de nieuwe maatregelen sluiten de sauna’s in sportcentrum Universum en ClubWest dagelijks uiterlijk om 18.00 uur. Check de up-to-date openingstijden.

Update 13 november 2021
USC ontsprong gisteravond grotendeels de coronamaatregelendans. Voor alle duidelijkheid: je mag, ook na 20.00 uur ’s avonds, gewoon bij ons blijven sporten! Er zijn geen nieuwe maatregelen op sportgebied t.o.v. de maatregelen die we vorig week op 4 november aankondigden (en die blijven wel van kracht). Natuurlijk heeft de vervroegde sluitingstijd in de horeca wel invloed op onze cafés, eetcafé Oerknal, en café Amstelcampus: die sluiten vanaf vandaag uiterlijk om 20.00 uur. Check de up-to-date openingstijden.

Update 4 november 2021
Vanaf zaterdag 6 november checkt USC je coronatoegangsbewijs aan een van onze balies. Dat is een beetje jammer, maar er is ook goed nieuws. Het hele sportprogramma kan doorgaan. We hoeven geen mondkapjes te dragen. En we gaan heel veel quality time hebben, iets van 10.000 bilaatjes, met al onze leden. Woohoo. Lees hier wat we van plan zijn.

 • Vanaf 6 november staan alle USC-bezoekers in ons systeem op ‘On hold’. Meld je daarom bij je eerstvolgende bezoek aan de balie. Daar toon je je coronatoegangsbewijs.
 • Vervolgens treedt dit USC Corona Check-protocol in werking. Dat betekent in het kort: in bepaalde gevallen – en volledig vrijwillig – hoef je je coronatoegangsbewijs maar één keer te tonen, en niet bij ieder daaropvolgend bezoek. Lees het protocol goed door! Je leest er ook in voor wie het protocol geldt, en voor wie niet.
 • Voor de periode van 6 t/m 19 november hebben we, in verband met de te verwachten drukte en rijen aan onze balie, het volgende besloten:
  • het no show-systeem wordt buiten werking gesteld. Dat betekent overigens niet, dat je niet meer braaf annuleert als je niet komt opdagen ;-).
  • de entry time/inlooptijd wordt dusdanig opgerekt dat je toch naar binnen kunt, ook als je wat langer in de rij hebt gestaan…

Het wordt vast een beetje rommelig de komende tijd aan de poorten van onze USC-vestigingen. Maar als iedereen een beetje geduldig en lief blijft voor elkaar, dan kunnen we allemaal blijven doen wat we zo graag doen: lekker sporten! ❤️

Update 1 november 2021
Het lijkt erop dat er vanaf 5 november nieuwe coronamaatregelen gaan gelden die ook het USC raken. Zo snel mogelijk na de persconferentie van morgenavond 19.00 uur, en uiterlijk aanstaande donderdag, zullen we je informeren over de gevolgen voor jouw bezoeken aan USC. Het is niet anders…

Update 23 september
Vanaf 25 september zijn de coronamaatregelen nog verder versoepeld. Dit betekent het voor je bezoek aan USC:

 • De 1,5 meterregel verdwijnt. Dat betekent dat de capaciteit in veel gevallen opgeschroefd wordt. Goed nieuws!
 • Reserveren blijft verplicht, om de drukte een beetje te kunnen reguleren. Reserveren kan – zolang er plek is – tot een minuut voor de start van je les/training/tijdslot.
 • Er is geen gezondheidscheck meer. Maar, doe jezelf en anderen een plezier en blijf thuis wanneer je symptomen hebt die kunnen duiden op een corona-infectie.
 • Natuurlijk blijft ook gelden: geef elkaar de ruimte, was je handen regelmatig, maak het materiaal dat je gebruikt na afloop even schoon.
 • In de USC-horeca heb je een coronatoegangsbewijs nodig, tenzij je alleen komt afhalen. We controleren je QR-code aan de bar.

Update 22 juni
Alles wordt soepeler. En dus ook het USC. Dit zijn de veranderingen die je de komende tijd kunt verwachten:

 • Vanaf 26 juni vervalt de mondkapjesplicht in USC-gebouwen.
 • Vanaf 1 juli geldt het volgende:
  • Voor de individuele sporten fitness, klimmen en boulderen komt er een nieuw soort rooster. We gaan werken met een zogenaamde inlooptijd. Je boekt dan dus een blok waarop je naar binnen mag.
  • De eindtijd vervalt. Je mag dus zo lang blijven hangen als je wilt.
  • De sauna’s gaan weer open in Universum en ClubWest. De capaciteit is natuurlijk wel beperkt…
 • Aanstaande vrijdag 25 juni, kun je weer een nieuwsbrief van ons verwachten. Natuurlijk leggen we dan precies uit hoe het werkt met die inlooptijd! Ook op deze site staat alles dan piekfijn uitgelegd.

Wij kunnen er wel aan wennen, dat terug naar normaal. Good to have you back!

Update 31 mei
It’s really happening. De hele USC-toko gaat weer open. Dit is wat je kunt verwachten, vanaf 5 juni:

 • Op 5 juni worden alle bevroren abonnementen weer gereactiveerd. Het gaat om fitness-, passe-partout-, yoga ClubWest-,  fitness+yoga ClubWest-, basketbal-, AMC-,  en vechtsportabonnementen. Je wordt hierover op donderdag 3 juni via mail geïnformeerd.
 • Voor leden van wie het abonnement op 5 juni zal worden ‘ontdooid’, is het goed om te weten dat we de dagen van 5 t/m 8 juni voor onze rekening nemen. Dat betekent dat:
  • alle leden met een doorlopend abonnement met 4 (extra) dagen gekort zullen worden op hun incasso van juni. In de mail van 3 juni volgt meer uitleg.
  • alle leden met een abonnement met vaste einddatum 4 extra dagen verlenging zullen krijgen op hun abonnement. Deze abonnementen worden hoe dan ook automatisch verlengd met het aantal dagen dat geen gebruik kon worden gemaakt van het abonnement door coronasluiting. In de mail van 3 juni volgt meer uitleg.
 • Heb je zowel een Open Air-abonnement, als een bevroren abonnement? Dan betaal je dus niet dubbel voor de periode van 5 t/m 8 juni. :-)
 • Op 5 juni start ook de verkoop van alle reguliere abonnementen, m.u.v. basketbal.
 • Op 5 juni stopt de verkoop van het USC Open Air + Indoor Fitness-abonnement.
 • Met betrekking tot fitness geldt het volgende:
  • zodra je mail van ons hebt ontvangen, op donderdag 3 juni, kun je ook weer reserveren voor groepslessen en fitnessblokken vanaf 5 juni.
  • t/m 8 juni kun je met je abonnement een fitnessblok reserveren, en reserveren voor de groepslessen in het Open Air-programma.
  • vanaf 9 juni start het groepfitnessprogramma weer binnen. We streven ernaar om z.s.m. een omvangrijk rooster voor je neer te zetten, maar dat lukt waarschijnlijk niet al vanaf 9 juni. Dat rooster zal dus worden aangevuld in de loop van juni.
 • Op 7 juni starten de vechtsportlessen. Het rooster kan anders zijn dan je gewend bent. Zodra je mail van ons hebt ontvangen, op donderdag 3 juni, kun je ook weer reserveren.
 • Op 7 juni starten de basketbaltrainingen. Zodra je mail van ons hebt ontvangen, op donderdag 3 juni, kun je ook weer reserveren. Voor basketbal kun je geen nieuw abonnement aanschaffen. Ofwel: je kunt alleen meedoen als je al een bevroren abonnement had.
 • Op 7 juni starten de yogalessen op ClubWest. Het rooster kan anders zijn dan je gewend bent. Zodra je mail van ons hebt ontvangen, op donderdag 3 juni, kun je ook weer reserveren.
 • Vanaf 5 juni heropent eetcafé Oerknal, ook binnen. Dat betekent dat de fitness in Oerknal sluit (maar we hebben meer capaciteit in de Universum gym!).
 • Vanaf 5 juni geldt nog altijd: verplicht reserveren voor ieder bezoek, een mondkapjesplicht (behalve in de sportzalen), een gezondheidscheck en 1.5 meter afstand.
 • Vanaf 5 juni gaan kleedkamers en douches weer open. Houd een beetje rekening met elkaar!
 • De sauna’s in Universum en ClubWest blijven vooralsnog gesloten. Niet in de laatste plaats omdat we jullie daar niet kunnen (/willen) registreren, en die verplichting is er wel voor saunabezoekers.
 • Alle bevroren cursussen van cursusperiode 1 en 2 gaan (in principe) weer van start. Je wordt daarover deze week via mail geïnformeerd.
 • Het USC Online-aanbod loopt op 8 juni af. We denken erover na om het online aanbod op termijn onder te brengen in het fitness-/yogaprogramma.

WE ZIJN HELEMAAL AAN! Zoveel zin jullie allemaal weer te zien… Tot snel, heel, heel snel!

Update 29 mei
Met spierpijn van alle vreugdedansjes, bereiden wij ons voor op een bijna volledige heropening van ons sportprogramma. Groepslessen en zelfs alle vecht-/contactsporten kunnen binnenkort weer van start. Wat dat concreet betekent, bijvoorbeeld voor alle abonnementhouders, dat hoor je na het weekend. Hoe dan ook: wat een waanzinnig nieuws dat jullie binnenkort allemaal weer bij ons naar binnen kunnen voor je favoriete workout. Tot snel! ❤️

Update 17 mei
It’s a go! Zo ziet het USC-sportprogramma er vanaf woensdag 19 mei uit:

 • Met je Open Air + Indoor Fitness-abonnement doe je t/m 8 juni mee aan alle outdoor lesjes, en boek je je fitnessblokken. Het abonnement gaat op 18 mei om 14.00 uur in de verkoop voor alle leeftijden.
 • Had je al een Open Air-abonnement? Dan wordt dat automatisch omgezet naar Open Air + Indoor Fitness (t/m 8 juni!).
 • Alle reguliere fitness-, basketbal-, vechtsport- en passe-partoutabonnementen blijven nog even bevroren.
 • De meeste cursussen blijven bevroren, en anders word je persoonlijk gemaild.
 • Alle klimabonnementen worden aangezet en gaan weer in de verkoop. Heb je zo’n abo? Je krijgt morgen mail!
 • Alle boulderabonnementen worden aangezet en gaan weer in de verkoop. Heb je zo’n abo? Je krijgt morgen mail!
 • Alle squashabonnementen worden aangezet en gaan weer in de verkoop. Heb je zo’n abo? Je krijgt morgen mail!
 • Alle tennis- en padelabonnementen waren al actief.
 • Heb je een zwemabonnement? Dan kun je morgen een mail verwachten.
 • Het PT-abonnement blijft geldig, in ieder geval t/m 31 mei.
 • Ook USC Online gaat in ieder geval t/m 31 mei door.

Nog maar een paar stapjes voor ons sportprogramma weer helemaal is zoals het hoort te zijn. Groot. Veel. Alles. We zijn er klaar voor. We hebben er zin in. Tot snel!

Update 12 mei
Het lijkt te gaan gebeuren. Dat onze deuren openen, en jullie (jong én oud!) straks ook echt weer naar binnenstappen. Maar, maar, maar. Onder heel strikte voorwaarden, en voor maar een deel van ons programma, en bovendien: volledig onder voorbehoud van de pauzeknop die de overheid achter de hand houdt. Als alles goed gaat, dan is dit hoe we het voor ons zien.

 • Op 17 mei krijgen we te horen dat stap 2 wordt gezet en versoepelingen daadwerkelijk op 19 mei worden doorgevoerd.
 • Op 18 mei om 14.00 uur openen we de inschrijving van het Open Air + Indoor Fitness-abonnement voor alle leeftijden! Had je al een Open Air-abonnement? Dan wordt dat automatisch omgezet naar Open Air + Indoor Fitness.
 • Met het Open Air + Indoor Fitness-abo kun je reserveren voor alle groepslessen in de buitenlucht en voor de indoor fitnessblokken. Groeplessen binnen zijn nog altijd niet toegestaan. Misschien wel individual spinning? TBA.
 • Je mag met dit abonnement 2 actieve reserveringen in de komende 6 dagen op je naam hebben staan. Maar, zodra je eerste reservering is geweest kun je een nieuwe reservering maken. Je kunt dus best vaker dan 2x in de week sporten (als er plek is)!
 • We werken met een no show fee systeem: dit betekent dat als je niet tijdig annuleert er een no show fee kan volgen van €3,- (of 2 weken niet reserveren). We gaan eerst lief waarschuwen.
 • 1.5 meter afstand is altijd vereist. Let op: dit betekent dat er vanaf 19 mei dus ook niet meer gespard kan worden in de vechtsportlessen, als boksen en kickboksen.
 • Er komt weer een gezondheidscheck.
 • De meeste reguliere abonnementen (en een deel van de cursussen) blijven ‘bevroren’. De reden is dat we, i.v.m. capaciteit en coronaregelgeving, nog geen sportprogramma kunnen aanbieden dat recht doet aan de waarde van jouw abonnement.
 • Wanneer gaan we de (cursus)abonnementen dan wel weer activeren? En ook de verkoop van reguliere abonnementen weer starten? Voor nu staat in de planning om dat te doen bij de volgende stap: stap 3 (zie onder, update van 14 april). Die stap stond gepland voor 26 mei, maar is intussen opgeschoven naar op z’n vroegst 9 juni. Je wordt natuurlijk tijdig geïnformeerd, ook over eventuele compensatie!
 • Over een aantal abonnementen wordt nog wel nagedacht: het zou kunnen dat de klim- en boulderabonnementen (squash, zwemmen…?) weer worden geactiveerd. Je mag immers individueel binnen sporten, en ook in tweetallen (zij het op 1.5 meter afstand). Natuurlijk word je hier dan persoonlijk via mail van op de hoogte gebracht!
 • Er wordt nog nagedacht hoe we verder gaan met het PT-abonnement na 18 mei. Hoe dan ook garanderen we: als je sessies overhoudt, dan word je daarvoor gecompenseerd.

We kunnen ons bijna niet meer voorstellen hoe het is: een vol Universum, een afgeladen Amstelcampus, een bruisend ClubWest. Maar we kijken er ontzettend naar uit!

Update 28 april
Geen persco gisteravond, maar toch een flinke koerswijziging bij USC. Per 1 mei gaan we namelijk stoppen met USC Teams 27-, en starten met USC Open Air 27-. Wat kun je verwachten?

Voor de 27 minners

 • Vanaf 1 mei start USC met een USC Open Air programma voor 27 minners.
 • USC Open Air loopt t/m 31 mei. Daarna zien we hoe de coronavlag erbij hangt…
 • De verkoop van het Open Air-abonnement start donderdag 29 april 12.00 uur. Alle roosters en info staan vanaf dat moment online. Hoe dan ook fitness, vechtsport en groepsfitness!
 • Met het Open Air-abo kun je weer reserveren voor de lessen die jij wilt: het vaste teams-idee laten we dus los (in navolging van de rijksoverheid natuurlijk!).
 • Met het Open Air-abo mag je 2 actieve reserveringen in de komende 6 dagen op je naam hebben staan. Maar, zodra je eerste reservering is geweest kun je een nieuwe reservering maken. Je kunt dus best vaker dan 2x in de week sporten (als er plek is)!
 • Op de dag zelf is het aantal reserveringen onbeperkt.
 • We zullen de capaciteit van het Open Air-programma stap voor stap opvoeren. Er zullen steeds meer blokken/lessen bijkomen!

En de 26 plussers?

 • We gaan in ieder geval door met USC PT t/m 15 mei en met USC Online t/m 31 mei.
 • Zodra we van de overheid groen (of zelfs oranje) licht krijgen voor groepslessen in de buitenlucht aan grotere groepen, dan stromen de 26 plussers in bij het USC Open Air-programma.

Tennis en padel

 • Iedereen kon al tennissen en padellen: losse baantjes huren of reserveren met een tennis+padelabonnement!
 • Op 3 mei 11.59 AM start de inschrijving van alle tennis- en padelcursussen die in de week van 25 mei zullen starten. Het gaat om cursussen van 6 weken. Heb je zin? Wees dan snel!

Onder, in de update van 14 april, lees je welke stappen de overheid voorziet m.b.t. sport (buiten en binnen). Mogen we binnenkort weer naar binnen? Of in ieder geval gezellig met z’n allen buiten trainen?  Zó. Veel. Zin. In. Zin, om jullie eindelijk allemaal weer te zien.

Update 21 april
Stap 1 wordt gezet, whoopwhoop! Dat betekent dat het Oerknalterras vanaf 28 april weer open is. We laten je z.s.m. weten wat de openingstijden worden. Voor de sport verandert er met deze eerste stap van het openingsplan niets. In de loop van volgende week komen we met onze plannen na 30 april, dus hou de updates in de gaten.

Update 14 april
….maar het goeie nieuws is: sport werd tijdens de persconferentie van gisteravond wel uitdrukkelijk genoemd. ‘We’ staan zelfs een paar keer in het officiële ‘Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk’ van de Rijksoverheid. Dit zijn de sportstappen uit dat plan:

 • Stap 2 uit het plan – vanaf 11 mei. Sporten binnen toegestaan (onder welke voorwaarden?). Sporten buiten wordt uitgebreid (hoe?).
 • Stap 3 uit het plan – vanaf 26 mei. Sporten binnen en buiten wordt uitgebreid (hoe?).
 • Stap 4 uit het plan – vanaf 16 juni. Sporten binnen en buiten wordt uitgebreid (hoe?).
 • Stap 5 uit het plan – vanaf 7 juli. Sporten binnen en buiten wordt uitgebreid (hoe?).

Natuurlijk roepen al die stappen meer vragen op dan antwoorden. Antwoorden die we jullie pas in de aanloop naar iedere stap zullen kunnen geven. Toch zijn we wel heel blij dat sport zo vaak genoemd wordt: er wordt door onze eindbazen in Den Haag dus echt wel aan jullie gedacht! Fingers crossed voor bovenstaand stappenplan.

Ondertussen gaan we natuurlijk wel door met wat we al deden:

 • Ben je jonger dan 27? En heb je nog geen USC Team (fitness, bootcamp, yoga etc)? Why wait? Ohja, omdat morgenochtend 9AM sharp de tarieven met 50% omlaag gaan. Check USC Teams!
 • We gaan natuurlijk gewoon door met ons PT-abonnement.
 • Je blijft ook lekker zweten in je huiskamer met USC Online.
 • Je kunt alweer een tijdje tennissen en padellen: losse baantjes huren of reserveren met een tennis+padelabonnement!
 • En ben je toevallig je ab wheel verloren (kan gebeuren)? Probeer dan deze nieuwe variant ‘op sokken’, uitgevoerd door Hamza en Nynke. Prima oefening. Lekker zwaar.

Volgende week dinsdag de volgende persco. Met een beetje geluk mogen de terrassen, waaronder ons fijne Oerknalterras, dan van het slot. Keep you posted!

Update 1 april
De telefonische bereikbaarheid van de USC-balie is ietsje aangepast. Je kunt USC bereiken op 020-5258955 op de volgende momenten:

 • Maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 20.00 uur.
 • Zaterdag en zondag tussen 09.00 en 20.00 uur.

Je kunt ons ook bereiken op usc@uscsport.nl of via de chat op Facebook/Instagram.

Update 24 maart
Helaas. Er mag nog steeds niet meer op sportgebied. Op geen enkel gebied eigenlijk… En dus gaan we nog even op dezelfde voet verder. Check wat je van ons kunt verwachten vanaf 1 april:

 • USC Teams voor 27-minners wordt flink uitgebreid! De capaciteit wordt verhoogd, en er komen nieuwe teams zoals BBB, pilates en yoga. Ben je jonger dan 27? Hou aanstaande maandag je mail in de gaten.
 • Als 27-plusser kun je door met personal training. Je mag altijd 3 gratis buddies meenemen naar je PT-sessies. De geldigheid van alle PT-abonnementen wordt opgerekt naar 30 april.
 • Ook blijven we zoomba’en vanuit huis, met USC Online. Met een USC Online abonnement sport je t/m 30 april digitaal mee.
 • Vanaf 1 april gaat de avondklok een uurtje later in, en het is sowieso wat langer licht ’s avonds. Daarom plannen we ons outdoor sportprogramma vanaf 1 april door tot 20.00.
 • Bij USC Tennis & Padel is het bijna weer business as usual. De verkoop van tennis+padelabonnementen is weer gestart en je kunt ook weer een los baantje huren.
 • Omdat de avondklok naar 22.00 gaat, herstarten we vanaf 6 april de cursussen op het tennispark! Wel met een iets aangepast programma. Sta je ingeschreven voor een tennis- of padelcursus? Dan ontvang je vandaag nog per mail meer informatie over de herstart van je cursus.
 • Donderdag 25 of vrijdag 26 maart volgt nog een nieuwsbrief met uitgebreide info over ons corona-sportprogramma en de status van alle bevroren abonnementen en stilgelegde cursussen bij USC. Check je mail!

We moeten het hier nog even mee doen. Laten we hopen op beter nieuws eind april. Tot die tijd: hou vol, blijf gezond en blijf fit.

Update 17 maart
Het wordt weer ouderwets billenknijpen tot de persco van dinsdag 23 maart. Mag er op sportgebied een beetje meer? Een beetje minder? Of gaan we nog even door op dezelfde voet? Sommige dingen hebben we niet in de hand, andere dingen weer wel. Dit is wat je kunt verwachten:

 • De verkoop van tennis+padelabonnementen is weer geopend. Nu de buitenbanen weer bespeelbaar zijn, en er bovendien weer gedubbeld mag worden, is er voldoende ruimte voor meer lieve tennisleden! Slag je sla, en ga lekker lappen voor je tennis+padelabo.
 • Met betrekking tot de tenniscursussen minder goed nieuws. Zolang de avondklok geldt, gaan we de tenniscursussen niet herstarten.
 • Hoe de rest van ons buitensportprogramma – momenteel vormgegeven door USC Teams en PT – er vanaf 1 april uitziet, is nog erg gissen. But, rest assured: alle scenario’s staan op papier.
 • Hoe dan ook is het vanaf 1 april wat langer licht ’s avonds. Dat betekent dat we het programma vanaf 1 april zullen doorplannen tot 20.00 uur!
 • Sinds 16 maart kun je met je PT-abonnement geen 1, maar 3 buddy’s gratis meenemen naar je PT-sessies!
 • Natuurlijk hopen ook onze horecatijgers van Oerknal op positief terrasnieuws en dito terrasweer. Als de terrassen open mogen, dan zal een deel van het Oerknalterras worden ingezet voor sport, een ander deel voor hapdrankjes.

Woensdag 24 maart melden we ons hier weer. Met hoe dan ook een zo goed & uitgebreid mogelijk programma!

Update 9 maart
De persconferentie van gisteravond brengt niet heel veel nieuws. Maar toch wel een beetje: Rutte’s ‘correcties’ op de maatregelen hebben invloed op ons sportprogramma. Dit zijn we van plan:

 • We gaan in ieder geval t/m 31 maart door met het PT-abonnement. Heb je al zo’n abonnement? Dan heb je dus t/m 31 maart de tijd je sessies in te boeken.
 • Omdat je vanaf 16 maart met 4 mensen buiten mag sporten, mag je vanaf die datum 3 i.p.v. 1 buddy meenemen naar je PT-sessie. Gratis. En het abonnement wordt ook niet duurder. Dat betekent dat ons PT-abonnement vanaf nu echt heul interessant is voor jou en je huisgenoten/leesclubje/lekker-in-het-vondelpark-hanggroepje (boefjes!). Get that PT Membership!
 • We gaan hoe dan ook t/m 31 maart door met USC Online. Het tarief is net met 50% verlaagd: dus je doet t/m 31 maart el cheapo mee met onze online lesjes. Had je al een USC Online-abonnement? Dan is dat nu gratis verlengd van 15 naar 31 maart.
 • Ons outdoor programma voor 27-minners – USC Teams – is inmiddels voor 90% gevuld. Heel, heel gaaf! Wil je nog meedoen? Er zijn nog wat plekjes voor USC Teams bootcamp & fitness.
 • De verkoop van tennis- en padelabonnementen ligt nog steeds stil. En ook de tenniscursussen worden vooralsnog niet hervat; dat heeft vooral te maken met de avondklok. Zowel de abonnementverkoop als de herstart van cursussen zijn wel onder onze aandacht, dus houd deze site en je mail in de gaten.
 • Ga eens lekker een half uurtje wandelen met deze tweede wandelmeditatie van Lies in je oren. Peace out!
 • En dan nóg wat bijzonders. Locatiemanager ClubWest en USC-icoon (hij werkt hier al 25+ jaar) Rodrigo Coesel, schreef een eigen tekst op een nummer van Wim Sonneveld. Het resultaat is heel erg lief: een hart onder de riem van zijn personeel en zijn leden. Check de video met beelden van ClubWest, en Rodrigo op zang: Onze gym! Een ode aan ClubWest.

We kunnen weer een klein beetje meer. Het zijn baby steps. Maar wel baby steps in de goeie richting. Zouden we begin april kunnen beginnen met USC Open Air? Keep you posted!

Update 2 maart
Finally, some good news. Als je 27-minner bent tenminste. Morgen, woensdag 3 maart, starten we namelijk met het outdoor sportprogramma USC Teams. Wat houdt dat in?

 • Individueel outdoor fitness op het terras van Universum, en voor de deur van ASC.
 • Bootcamp rond Universum en ClubWest.
 • Kickboksen naast Universum.
 • Je schrijft je individueel in, maar traint altijd in een vast team 27-minners. Zo houden we de bubbels klein.
 • Anderhalve meter afstand houden is niet nodig (maar hou het wel een beetje netjes ;-)).
 • Je traint tot 1 april 2x per week op dezelfde dag+tijd.
 • Beetje haast heb je wel, want de capaciteit is beperkt.

We hebben hier zo fucking – uhum – ongelooflijk veel zin in. Jij ook? Go for it: join our USC Teams! (Psshhtt: lees de info aub even goed door, want het best een tikkeltje ingewikkeld…).

Update 25 februari 21.45
Jongeren t/m 26 mogen vanaf 3 maart in teamverband buiten sporten. Wat ons betreft een verrassende, maar hoopvolle stap in de goeie richting. Natuurlijk moeten jongeren dan ook bij USC terechtkunnen. Het overgrote deel van onze leden is immers student, en het grootste deel dáarvan dus 27-minner. En daarom hebben we zojuist het volgende besloten:

 • Op 3 of 4 maart starten we met een outdoor programma voor jongeren t/m 26 jaar. Met in ieder geval fitness, (kick)boksen en bootcamp. Hoewel voor dit programma geen anderhalve meter afstand hoeft te worden gehouden, zullen we er wel voor zorgen dat je altijd met hetzelfde ’team’ traint. Dit betekent: je schrijft je individueel in, maar je traint altijd met dezelfde groep. Aankomende maandag of dinsdag leggen we via site en nieuwsbrief precies uit hoe dat in z’n werk gaat.
 • Dit betekent dat het outdoor programma met meerdere tweetallen dat we vorige week via nieuwsbrief aankondigden, niet van start zal gaan. We hebben helaas moeten kiezen.
 • Ben je ouder dan 26? Dat is sowieso balen, maar nu nog net even meer… Gelukkig gaan we wel door met dit 3x PT-abonnement, en ook USC Online gaat in ieder geval door tot het einde van de lockdown.
 • We hebben de bereikbaarheid van onze balie flink opgeschroefd:
  • USC is telefonisch te bereiken op 020-525 89 55. Maandag t/m vrijdag van 09.00-22.00 en in het weekend van 09.15-21.00.
  • Je kunt ons ook bereiken via usc@uscsport.nl, of via de chat op facebook messenger of instagram!

Natuurlijk hopen we dat dit een eerste stap is richting meer ruimte voor sport, straks ook voor 26-plussers. Voorlopig zijn dit de riemen die we hebben, en we gaan er als altijd zo hard mee roeien als we kunnen. Tot snel 26-plussers, en tot héél snel 27-minners!

Update 24 februari 11.00
We hadden een plan. Alles was in kannen en kruiken. De lockdown zou worden verlengd. Maar toen: buitensport voor jongeren onder 27? We zijn nog aan het uitdenken wat en of dat iets voor USC betekent. Het gaat daarom iets langer duren voor we naar buiten komen met het programma voor de komende weken. Binnen een etmaal of 2 is alles duidelijk. Er komt hoe dan ook een outdoor sportprogramma. Houd onze site in de gaten!

Update 11 februari
Een korte sneeuwupdate:

 • De PT-sessies bij alle USC-vestigingen zijn weer hervat. Mocht een sessie in de komende dagen toch nog vervallen, word je natuurlijk op tijd op de hoogte gebracht.
 • De overdekte banen bij USC Tennis & Padel zijn weer reserveerbaar! Er is keihard gewerkt (ook door een aantal leden, toppers!) om de banen sneeuwvrij en droog te krijgen. Vanaf vrijdag 12 februari 13.00 uur kan er weer gespeeld worden. De buitenbanen liggen nog onder een mooi wit dekentje, dat is nog even wachten.

Geniet nog even van de witte wereld!

Update 9 februari
Prima weertje om buiten te sporten. Daarom deze update:

 • De PT-sessies bij alle USC-vestigingen van (gisteren en) vandaag zijn gecanceld. Had je een reservering staan, dan word je persoonlijk door ons benaderd. Je verliest natuurlijk geen PT-sessie: die wordt z.s.m. teruggeboekt, waarna je weer een nieuwe PT-sessie kunt inboeken.
 • Als er ook in de komende dagen PT-sessies komen te vervallen, dan word je daarover dus tijdig geïnformeerd.
 • USC Tennis & Padel is tijdelijk gesloten: beetje veel sneeuw voor een tennisbal (ook in de hal). We houden je via deze pagina op de hoogte over heropening van de banen.
 • De avondklok is verlengd t/m 2 maart: de tijdelijke maatregelen bij USC Tennis & Padel blijven dan ook van kracht. Zie de update van 22 januari.

Stiekem is die sneeuw best een chille afwisseling in ons verder behoorlijk saaie coronawereldje… Geniet er dus van!

Update 3 februari
We wisten het natuurlijk al: de lockdown is verlengd, in ieder geval t/m 2 maart. Dit betekent het voor USC, voor jouw bevroren abonnement, je afgebroken cursus etc:

 • Heb je een abonnement bij USC? Dat blijft gepauzeerd. Dit geldt voor bijna alle abonnementen, denk aan fitness, vechtsport, zwemmen, zaalvoetbal, klimmen. Zodra we zicht hebben op heropening, nemen we contact met je op!
 • We hebben nog steeds de intentie om alle afgebroken cursussen nog dit seizoen te hervatten en af te ronden. Zodra we zicht hebben op heropening, komen we met een passend plan voor alle cursisten. Geef ons ajb de tijd, we zullen je absoluut niet vergeten!
 • We gaan in ieder geval t/m 2 maart door met het PT-abonnement. Zo tof om te zien dat jullie hier écht zin in hadden. Inmiddels zijn er verschillende PT-sessies: PT fitness, PT spinning, PT body power en PT kickboksen. Check het PT-abo.
 • Let op: de geldigheid van alle PT-abonnementen wordt opgerekt naar 2 maart. Je hebt dan dus een stuk langer de tijd om je sessies in te plannen.
 • Sommige lessen uit het USC Online-aanbod worden door 80 van jullie tegelijk gevolgd. Heel cool. En dus gaan we in ieder geval t/m 2 maart gewoon door. Schaf hier je nieuwe USC Online-abo aan.
 • De avondklok is nog een vraagteken. Als die vervalt, dan worden de tijdelijke maatregelen bij USC Tennis & Padel (zie update van 22 januari) weer onder de loep genomen. De start om 7.00 uur houden we er in ieder geval t/m 2 maart in, avondklok of niet. Houd deze updatepagina in de gaten.

Gaan we over een maandje weer open? Let’s just go with the flow… Hou vol. Stay fit. Stay safe.

Update 1 februari
Met niet al te samengeknepen billen kijken we uit naar de persconferentie van morgenavond. Echt spannend is het immers niet, de lockdown wordt naar alle waarschijnlijkheid verlengd. Als dat inderdaad zo is, dan is dit wat we van plan zijn voor de komende periode, alles natuurlijk onder voorbehoud:

 • We gaan in ieder geval t/m 2 maart door met het PT-abonnement. Zo tof om te zien dat jullie hier écht zin in hadden. Inmiddels zijn er verschillende PT-sessies: PT fitness, PT spinning, PT body power en PT kickboksen. Check het PT-abo
 • Let op: de geldigheid van alle PT-abonnementen wordt, als de lockdown inderdaad wordt verlengd, opgerekt naar 2 maart. Je hebt dan dus een stuk langer de tijd om je sessies in te plannen.
 • Sommige lessen uit het USC Online-aanbod worden door 80 van jullie tegelijk gevolgd. Heel cool. En dus gaan we in ieder geval t/m 2 maart gewoon door met USC Online.
 • De avondklok is nog een vraagteken. Als die vervalt, draaien we alle (?) tijdelijke maatregelen bij USC Tennis & Padel (zie update van 22 januari) weer terug.

Woensdag 3 februari aan het begin van de middag kun je hier weer een update verwachten!

Update 22 januari
Minder goed nieuws voor de avondmensen onder ons: de avondklok. Dit betekent het bij USC Tennis & Padel:

 • Je kunt van zaterdag 23 januari t/m dinsdag 9 februari spelen tot 20.45 uur.
 • Maar we slaan gelijk terug, met opening vanaf 7.00 uur! We gaan dus tijdelijk, t/m 9 februari, een uurtje eerder open. 
 • Het laatste blok dat je kunt reserveren wordt ingekort naar 45 minuten, je speelt dan van 20.00 tot 20.45 uur.
 • Na 20.30 uur kun je het tennispark niet meer op.

Gelukkig blijft er nog ruimte genoeg over om een balletje te komen slaan. Hang in there!

Update 13 januari
Mocht je het gemist hebben (winterslaapje?): we blijven nog even dicht. In ieder geval t/m 9 februari. Lees in deze update wat je van ons kunt verwachten:

 • Op 18 januari starten we met het gloednieuwe 3x PT-abonnement (aanschaffen en reserveren kan nu al!). Met een USC PT-abo reserveer je 3x een 50-minuten outdoor personal training met je favoriete trainer, bij 4 USC-vestigingen. En je mag ook nog – gratis! – een workout buddy meenemen (die overigens wel op 1.5 meter afstand van je traint!).
 • We gaan onverminderd door met USC Online. Get that membership en doe t/m 9 februari mee aan heel veel online lesjes per week.
 • Heb je een abonnement bij USC? Dat blijft gepauzeerd. Dit geldt voor bijna alle abonnementen, denk aan fitness, zaalvoetbal, klimmen.
 • Bovenstaande geldt niet voor tennis- en padelabonnementen, want jij kunt gewoon lekker door ballen.
 • Zodra we zicht hebben op heropening, nemen we contact met je op om de verschillende opties voor te leggen.
 • Cursussen worden, wanneer we weer open mogen, hervat. Je krijgt t.z.t. een mail met specifieke info over jouw cursus.

We willen je vragen om nog even geduld te hebben. Er komt voor iedereen een oplossing, je wordt niet vergeten. Geef ons nog even de tijd. En houd vol!

Update 5 januari
We houden er natuurlijk rekening mee dat de lockdown ook na 19 januari zal worden verlengd. En dat USC dus langer dicht zal moeten blijven. Hoe dan ook zullen we op 13 januari, de dag na de eerstvolgende persconferentie, weer van ons laten horen via deze pagina!

Update 15 december, 15.00
We zijn weer op adem gekomen na de klap van gisteren. Dit is hoe de USC-vlag er nu bij hangt:

 • De USC-vestigingen Universum, Amstelcampus, ClubWest, ASC en Body & Mind zijn per 15 december gesloten. Het volledige sportprogramma op deze locaties vervalt.
 • USC Tennis & Padel is vanaf woensdag 16 december weer open, maar alleen voor leden met een geldig abonnement. Geen introducees. Geen losse baanhuur. Je kunt tennissen en padellen, met z’n tweeën. Helaas, geen dubbel dates op de baan.
 • Had je al een reservering staan voor de komende 6 dagen? Die komt te vervallen. LET OP: Dit geldt ook voor tennis. Wil je spelen, boek dan opnieuw!
 • De cursuslessen vervallen en de cursussen worden voorlopig uitgesteld, tot we weer kunnen beginnen. Volg je een cursus bij USC, dan ontvang je vandaag nog een uitgebreide update via de mail.
 • Alle abonnementen worden gepauzeerd. Heb je een abonnement bij USC, dan ontvang je vandaag nog een uitgebreide update via de mail.
 • We gaan vrolijk online verder, met een nieuw en tijdelijk abonnement: USC Online! Met je USC Online abonnement doe je t/m 19 januari onbeperkt mee aan heel veel verschillende workouts.
 • USC is telefonisch bereikbaar van ma. t/m vr. 11.00 – 13.00 op 020-525 89 55. Je kunt ons natuurlijk ook via usc@uscsport.nl bereiken, of via de chat op facebook messenger of instagram! Is je vraag niet super dringend, stel ‘m dan alsjeblieft nog even uit ;-)
 • USC Fysiotherapie en diëtistenpraktijk Die Eet & Sport blijven cliënten zien. Ook Fysiokliniek Amsterdam bij ClubWest is beschikbaar. Voor meer info of het maken van een afspraak, zie hun websites.

We missen jullie. Nu al. Dit worden hele stille feestdagen… Laten we hopen dat het snel 2021 wordt en we deze gekte achter kunnen laten in 2020. Op een beter jaar!

Update 14 december, 20.30
Au. Ook al hadden we ons al een beetje voorbereid op het ergste, dit doet pijn… Sport ligt tot op z’n minst 19 januari helemaal stil. Dat betekent voor USC in ieder geval het volgende:

 • Alle USC-vestigingen zijn per 15 december volledig gesloten, ook het tennispark. Had je een reservering staan voor de komende 6 dagen? Die komt te vervallen. Ook de cursuslessen gaan niet door.
 • We kijken of en hoe we tennis en padel snel weer kunnen opstarten.
 • We komen zo snel mogelijk met een uitgebreid online lesprogramma.
 • USC is telefonisch bereikbaar van ma. t/m vr. 11.00 – 13.00 op 020-525 89 55.
 • USC Fysiotherapie blijft open voor patiënten, zie uscfysiotherapie.nl.

Morgen, 15 december, (doel = halverwege de middag) komen we bij je terug met een uitgebreide update op deze pagina en via nieuwsbrief. Keep you posted! Voor nu: zorg goed voor jezelf en hang in there ♥

Update 14 december, 14.00
Oh oh, de uitgelekte maatregelen beloven niet veel goeds… Ook al is er nog niets helemaal zeker, wij bereiden ons vast voor op het ergste. Vanavond na de persconferentie hoor je via deze updatepagina meer van ons!

Update 27 november, 13.00
Per 1 december geldt de wettelijke mondkapjesplicht, ook bij USC. Op zich verandert er niet zoveel, het dragen van een mondkapje was al een dringend advies. Nu wordt het alleen verplicht. Dus: Bij binnenkomst in de USC-gebouwen draag je een mondkapje. Dit geldt voor alle ruimtes in het gebouw, met uitzondering van de sportruimtes. Zodra je de sportzaal betreedt, mag het mondkapje af. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.

 • Weiger je een mondkapje te dragen, dan kan je de toegang tot onze gebouwen worden ontzegd.
 • Ben je vergeten een mondkapje mee te nemen? Koop er eentje bij een USC-balie.

Minder chill, dus laten we er maar iets leuks van maken… Vanaf maandag 30 november op de USC insta’s: The Masked Gymmer! Weet jij welke USC-trainer achter het masker zit? Let us know en maak kans op een USC-stilo mondkapje.

Update 18 november 15.40
We geloofden het pas toen we het hoorden: maar de groepslessen mogen vanaf aanstaande donderdag 19 november weer van start. We gaan terug naar de situatie van vóór 4 november, maar ná 15 oktober. Snap jij het nog? Hieronder een samenvatting: wat kan er weer, wat kon er al, wat kan er nog steeds niet?

Wat kan er weer?

 • Alle groepsfitnesslessen starten weer vanaf 19 november.
 • Hetzelfde geldt voor het (aangepaste) vechtsportprogramma.
 • Ook de yogalessen bij ClubWest starten weer vanaf 19 november.
 • Je kunt weer slacklinen met je passe-partout, klim- of boulderabonnement.
 • Je mag weer dubbeltjes spelen met tennis en padel.
 • Alle afgelaste cursussen van periode I worden in de week van 23 november afgemaakt. Je wordt hierover gemaild.
 • De inschrijving voor cursusperiode II is eindelijk geopend. Al deze cursussen starten in de week van 30 november!
 • Met je USC-zwemabo kun je baantjes trekken in Sportfondsenbad Oost en/of het Marnix.

Wat kon er al (en nu nog steeds)?

 • Individueel fitness
 • Boulderen
 • Klimmen
 • Tennis & padel
 • Individual spinning is een blijvertje: wel met een beperkter rooster.
 • De online groepsfitnesslessen krimpen we flink in, maar een aantal blijft op het rooster.

Wat kan er nog steeds niet?

 • Squash (omdat wij vinden dat dat toch écht niet op 1.5 meter afstand kan…).
 • Zaalvoetbal
 • Basketbal
 • Vechtsportcursussen. Er is wel een aangepast vechtsportrooster waar je aan mee kunt doen met een vechtsportabo!
 • De kleedruimtes zijn dicht. Kom het liefst zoveel mogelijk omgekleed!

Heb je een USC-abonnement van een van deze sporten? Super balen natuurlijk! Natuurlijk houden we je op de hoogte zodra we weer iets kunnen doen. Hoe dan ook word je niet vergeten!

Update 18 november 11.30
Een fijne dag, met mooi groepslesnieuws. Wat dat precies betekent lees je z.s.m. (doel = halverwege de middag) via nieuwsbrief en/of deze pagina!

Update 11 november 12.00
Op 17 november 19.00 uur staat weer een ‘persmomentje’ gepland. Natuurlijk hopen wij dan te horen dat de groepslessen/cursussen weer van start kunnen. Hoe staan we ervoor?

 • Alle groepslessen (incl. cursussen) t/m 18 november zijn uit het programma.
 • Alle groepslessen vanaf 19 november, staan wel op het rooster, maar zijn niet te reserveren.
 • Als we 17 november groen licht krijgen van de overheid, dan
  • zullen we de groepslessen z.s.m. (in de loop van woensdag 18 november) ‘reserveerbaar’ maken.
  • zullen we alle cursussen z.s.m. in de verkoop doen. Doel start verkoop: 18 november. Keep you posted.
  • zullen de cursussen niet starten in de week van 16 november, maar in de week van 30 november.

En tot die tijd: blijf vooral lekker fitnessen, individual spinnen, boulderen, klimmen, tennissen of singles padellen (met 50% korting!). Want dit kan er allemaal nog wel bij USC!

Update 4 november 15.30
De kogel is door de kerk, de streep door de groepslessen. Een streep die we natuurlijk volledig respecteren. Je kunt gelukkig nog steeds individueel trainen, maar al onze groepsfitnesslessen, exotische vechtsporten en bijzondere dansvormen zijn – in ieder geval t/m 18 november – even zonder stekker. Au! Dit zijn de maatregelen die USC nu neemt:

 • Vandaag, woensdag 4 november, gaat ons sportprogramma (inclusief alle cursussen) gewoon door als gepland.
 • De cursusverkoop voor cursusperiode 2 wordt tot nader order uitgesteld. Mochten de maatregelen over 2 weken (vanaf 19 november) weer worden teruggeschroefd, dan zal cursusperiode 2 niet beginnen in de week van 16 november, maar in de week van 30 november. De verkoop start in dat geval op donderdag 19 november. Heb je al een cursus aangeschaft? Je ontvangt z.s.m. mail met info!
 • Alle groepslessen bij USC komen vanaf donderdag 5 november t/m woensdag 18 november te vervallen. Heb je een reservering in die periode? Die komt automatisch te vervallen.
 • Alle cursussen van cursusperiode 1 worden vanaf donderdag 5 november stopgezet. Je ontvangt z.s.m. mail met info!
 • Wat kun je nog wel doen?
  • Individueel trainen in de fitnessruimtes van Amstelcampus, ASC, ClubWest en sportcentrum Universum (check de fitnessabonnementen).
   • We willen zo snel mogelijk de fitnesscapaciteit uitbreiden.
   • Bij ClubWest denken we bijvoorbeeld na over de inrichting van een extra fitnessruimte op de bovenverdieping.
   • Een ander idee is om spinningfietsen in de studio’s te plaatsen, waar je op reservering individueel met je eigen muziekje kunt spinnen.
  • We werken aan een uitgebreid online groepsfitnessrooster. Die lessen volg je met je fitnessabo. De eerste lessen staan inmiddels in dit online groepsfitnessrooster, maar het wordt z.s.m. aangevuld!
  • De online yogacursussen die starten op 16 en 18 november.
  • Individueel of in tweetallen boulderen in Universum (check de boulderabonnementen).
  • In tweetallen klimmen in Universum (check de klimabonnementen).
  • Er kan worden getennist en gepadeld. Maar geen dubbels. En de cursussen worden als gezegd per 5 november stopgezet.
  • Staat je sport hier niet boven? Dan staat dat onderdeel van ons aanbod vanaf donderdag 5 november t/m woensdag 18 november niet op ons programma.
 • Wat gebeurt er met je abonnement? Dat hangt af van het abonnement dat je bij ons hebt. Je kunt morgen een mail van ons verwachten met info die specifiek op jou van toepassing is. Check ook je spam! Wacht daar dus even op, voordat je ons mailt/belt. Vrijdag 6 november nog geen bericht ontvangen? Let us know: usc@uscsport.nl.

We beginnen er bedreven in te raken. Navigeren met steeds wisselende windrichtingen. Het roer gaat voor de zoveelste keer om, maar we zetten alles op alles om jullie allemaal aan boord te houden. Hang in! ❤️

Update 3 november 19.30
Goeie genade, dat is slikken. Morgen, 4 november tussen 12.00-13.00, volgt een uitgewerkte update op deze pagina met alle gevolgen voor ons sportprogramma en jouw abonnement!

Update 21 oktober 11.00
We zijn er weer een beetje. Zoals altijd krabbelen we een paar dagen na heftig nieuws weer met opgeheven hoofd overeind. De positieve nieuwtjes op een rij:

 • Trainen in de kroeg! Eetcafé Oerknal is omgebouwd tot fitness – vanaf 21 oktober 14.30 uur hebben we hier 20 extra plekken om coronaproof te gymmen. Check de set-up (video) en reserveer je tijdslot in het fitnessrooster.
 • We starten maandag 26 oktober weer met een aangepast vechtsportprogramma. Alles op 1.5 meter afstand. Je mag niemand slaan. Helaas. Check het vechtsportprogramma!
 • Vanaf woensdag 28 oktober starten we met online groepsfitnesslessen. Je doet mee met je fitnessabonnement, en je reserveert binnenkort via het groepsfitnessrooster.

We maken stapjes… Hang in!

Update 14 oktober 11.00
Het was ‘Nederland-in-de-finale-van-een-WK-voetbal’-spannend gisteravond. Hier de gevolgen voor USC op een rij:

 • We hebben de cursusverkoop tot nader order uitgesteld. Na de evaluatie van het RIVM m.b.t. het effect van de nieuwe maatregelen, zullen we beslissen of en welke cursussen in de week van 16 november alsnog kunnen starten.
 • Het aantal deelnemers per les/ruimte gaat terug naar max. 30 met ingang van donderdag 15 oktober. Dat betekent voor USC dat er minder capaciteit zal zijn in de fitnessruimtes van sportcentrum Universum en ClubWest. Mochten er in de komende dagen lessen overboekt zijn, dan nemen we contact met je op (maar het lijkt mee te vallen!)
 • Als gevolg van bovenstaande, kun je for the time being nog maar 2 actieve reserveringen in de komende 6 dagen op je naam hebben staan, i.p.v. 4. Lees in de reserveringsregels hoe het precies werkt: je kunt namelijk best vaker dan 2x in de week sporten, ook met deze nieuwe maatregel!
 • Er is ook ruimte voor wat goed nieuws: (bijna) alle groepslessen kunnen door blijven gaan. Voor groepslessen van individuele sporten waarbij anderhalve meter afstand kan worden gewaarborgd (zoals yoga, spinning, dans, zumba etc.) geldt het maximale aantal van 30 personen per ruimte binnen.
 • Alle groepslessen in onze fitnessruimtes (synrgy, abs HIIT etc.) worden vanaf donderdag 15 oktober stopgezet.
 • De zaalvoetbalcompetitie wordt per direct stilgelegd. Deelnemers worden door de competitieleiding geïnformeerd.
 • De basketbaltrainingen worden per direct stilgelegd. Deelnemers worden vandaag nog via mail geïnformeerd.
 • Alle vechtsportlessen vervallen. Heb je een vechtsportabonnement? Dan kun je vandaag nog een update via mail verwachten.
 • De beginnerscursussen klimmen vervallen. Alle andere klim- en bouldercursussen gaan wel door.
 • Alle vechtsportcursussen worden per direct stilgelegd. Je wordt hierover vandaag per mail geïnformeerd.
 • Squash wordt per direct stilgelegd. Je wordt hierover per mail geïnformeerd.
 • Tennis en padel kunnen gewoon doorgaan, zowel de cursussen als het vrijspelen. Er zijn wel wat aanpassingen… We publiceren z.s.m. de aangepaste regels voor tennis en padel! Je wordt ook per mail geïnformeerd.
 • De kleedruimtes en douches van sportcentrum Universum, ClubWest, Amstelcampus, ASC, USC Body & Mind en USC Tennis zijn vanaf donderdag 15 oktober gesloten. Neem je – liefst niet al te grote – tas mee de zaal in!
 • We beraden ons op een online groepslesprogramma, waaraan je met je USC-abonnement kunt meedoen. To be continued!
 • Verwacht je mail? Houd ook je spam in de gaten!
Zoals je ziet, kunnen heel veel lessen en sporten bij USC nog doorgaan. En hoewel we niet graag in de schoenen van onze overheid gaan/willen staan, doen we toch een lief oproepje: houd je aan de regels en voorkom dat ons dierbare land en dito sportclub over 2 weken volledig in lockdown moeten! ❤️
Update 13 oktober 12.15
Terwijl we wachten op de persconferentie van vanavond, bereiden we ons mentaal voor op nieuwe aanpassingen aan ons sportprogramma. Niets is nog zeker. Maar onderstaande zaken staan nu op onze agenda:
 • De start van de cursusverkoop van cursusperiode II, die gepland stond voor vandaag 12.00 uur, is in ieder geval met een dag uitgesteld. We willen zeker weten welke cursussen we mogen aanbieden, voordat we ze in de verkoop doen.
 • We gaan ervan uit dat een aantal cursussen uit cursusperiode I niet afgemaakt zal kunnen worden. We nemen natuurlijk contact met je op via mail als jij zo’n cursus volgt.
 • Waarschijnlijk gaat het aantal deelnemers per les/ruimte terug naar max. 30. Dat betekent voor USC dat er minder capaciteit zal zijn in de fitnessruimtes van sportcentrum Universum en ClubWest. We beraden ons op maatregelen.
 • We gaan ervan uit dat de zaalvoetbalcompetitie binnenkort zal worden stopgezet. De competitieleiding neemt via mail contact met je op zodra we meer weten.
 • We gaan ervan uit dat alle trainingen van alle contactsporten binnenkort zullen worden stopgezet of aangepast. Denk aan basketbal en alle vechtsporten. Natuurlijk word je via mail geïnformeerd als je een relevant abonnement hebt.

Nogmaals: het is allemaal nog onzeker. Maar het is goed om je er mentaal alvast op voor te bereiden… Take care!

Update 29 september 13.00 uur
Het is inderdaad niet leuk, maar we gaan het wel doen. Dit zijn de extra maatregelen die vanaf vanavond 18.00 uur bij USC gelden:

 • Bij binnenkomst in de USC-gebouwen draag je een mondkapje. Dit geldt voor alle ruimtes in het gebouw, met uitzondering van de sportruimtes. Zodra je de sportzaal betreedt, mag het mondkapje af. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Let op: USC gaat – voor zover mogelijk – wel wijzen op het dragen van mondkapjes, maar we sturen niemand weg. We gaan ervan uit dat iedereen uit eigen beweging meewerkt.
 • Aangezien onze baliemedewerkers achter een spatscherm zitten, dragen zij geen mondkapje. Ze houden uiteraard wel anderhalve meter afstand tot elkaar.
 • Alle horeca in USC-gebouwen sluit volledig. Dit geldt voor eetcafé Oerknal in sportcentrum Universum. Het Amstelcampus café in Amstelcampus sport & fitness. De horeca in ClubWest. En de kantine van USC Tennis & Padel. Helaas: zelfs geen kopje koffie na het trainen.
 • De kleedkamers blijven vooralsnog geopend. Als het maar enigszins mogelijk is: kom omgekleed en douche thuis. Een tas mag mee in de sportruimte. M.b.t. sportcentrum Universum: kies niet alleen voor kleedkamers 2 en 3 (toegegeven, die zijn wel lekker dichtbij), maar verspreid je over de kleedkamers.
 • Het aantal beschikbare plekken per tijdslot/per les, blijft ongewijzigd. Sport is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen. Natuurlijk blijft de capaciteit wel beperkt i.v.m. de anderhalve meter afstand.

Help ons landje er bovenop en houd je aan de richtlijnen!

Update 29 september 10.00 uur
We hebben je hier lang niet gezien. Helaas, niet lang genoeg. De persconferentie van gisteravond zorgt ervoor dat ook USC weer een aantal dingen zal moeten aanpassen. We zullen je z.s.m. via deze pagina informeren.

Update 25 juni
Het hele USC-team zat gisteravond om 19.00 met samengeknepen billen voor de buis. Rond 19.07 kon de champagne ontkurkt: we mogen weer OPEN! En hoe. Lees wat je van ons kunt verwachten:

 • Sportcentrum Universum, ClubWest en ASC gaan per 1 juli weer open.
 • Amstelcampus begint op 1 juli met groepsfitness, en op 6 juli met fitness in de gymzaal. Dit in verband met een lekkage in de fitnessruimte.
 • USC Tennis was al open sinds 11 mei.
 • USC Body & Mind biedt deze zomer online mindfulness– en yogacursussen aan.
 • Vandaag (uiterlijk morgen) krijgen alle leden die op 14 maart een abonnement hadden bij USC, een nieuwsbrief.
 • Alle fitness-/ vechtsport-/ squash-/ passe-partout-/ yoga-/ klim-/ en boulderabonnementen worden op 1 juli gereactiveerd. Met dit abonnement kun je dus weer gaan trainen vanaf 1 juli, tenzij de einddatum van je abonnement al is verlopen. Via de regeling in de nieuwsbrief die je vandaag of morgen zult ontvangen, kun je aangeven of je je abonnement kosteloos wilt verlengen. Check dus je mail inclusief spambox! Geen mail ontvangen en had dat wel gemoeten? Laat het ons weten: usc@uscsport.nl!
 • Ons Summer Program is online. Dat bestaat uit Summer Memberships en zomercursussen:
 • Er zijn Summer Memberships van meerdere sporten, o.a. fitness. Met ieder Summer Membership train je t/m 31 augustus.
 • Heb je een Open Air Membership met einddatum na 30 juni 2020? Dan wordt dat abonnement automatisch omgezet naar een Fitness Summer Membership.
 • Gedurende de zomer starten er verschillende intensiefcursussen.
 • Check het hele Summer Program met tarieven, data en roosters.
 • We bieden in de maanden juli en augustus geen andere abonnementen aan dan Summer Memberships. Vanaf 1 september start een nieuw abonnementensysteem.
 • Er gelden aanvullende corona huisregels. Lees ze a.u.b. door voordat je USC bezoekt.
 • Er gelden reserveringsregels.
 • Vanaf 1 juli reserveer je voor ieder bezoek via het rooster op je sportpagina.
 • Vanaf 1 juli geldt: maximaal 4 reserveringen in de daaropvolgende 6 dagen.
 • Op de dag zelf blijft het aantal reserveringen onbeperkt.
 • Je kunt per 1 juli kiezen hoe je bij USC naar binnen komt: via de vingerscan of via de nieuwe Mijn USC toegang-app. Met die app hoef je nergens meer met je vingers aan te zitten, lekker corona-proof. Download de Mijn USC toegang-appAndroid en iOS (even zoeken in de store).
 • Kies je voor de Mijn USC toegang-app, dan scan je bij binnenkomst heel simpel de QR-code die op de toegangspoortjes staat.
 • Fitness verplaatst zich vanaf 1 juli weer volledig naar binnen.
 • Groepsfitness zal voor een deel buiten worden voortgezet. Check het groepsfitnessrooster!
 • Douches en kleedruimtes gaan open in Universum, ClubWest and USC Tennis. Sauna’s blijven in ieder geval tot 1 september gesloten.

It’s really happening… See you soon!

Update 17 juni
Hoewel we gisteren communiceerden dat ook onze vestiging Amstelcampus per 1 juli (onder voorbehoud) zou kunnen heropenen, lijkt dit nog onzeker. Geloof het of niet: door een stevige lekkage moet de fitnessvloer van Amstelcampus worden vervangen. We doen er alles aan om toch op 1 juli open te gaan, wellicht met fitness in een andere zaal. Het lijkt er hoe dan ook op dat we per 1 juli een groepsfitnessprogramma kunnen aanbieden.

Update 16 juni
Wij zijn er he-le-maal klaar voor. 1 juli open! Tenzij we op de persconferentie van 24 juni te horen krijgen dat het toch niet doorgaat, kun je dit van ons verwachten:

 • De USC-vestigingen Universum (inclusief de klim- en boulderhal), ClubWest, ASC gaan per 1 juli weer open. Amstelcampus heropent hopelijk in de loop van juli. USC Tennis was al open sinds 11 mei. USC Body & Mind biedt deze zomer online mindfulness– en yogacursussen aan.
 • Alle fitness-/ passe-partout-/ yoga-/ klim-/ en boulderabonnementen die zijn stopgezet op 13 maart, worden op 1 juli weer gereactiveerd.
 • De andere abonnementen blijven ‘bevroren’, tenzij we meer kunnen aanbieden dan we nu weten.
 • Had jij een abonnement op 14 maart 2020? Dan krijg je op 25 juni een nieuwsbrief met zeer relevante info (o.a. over de USC-regeling). Check je mail inclusief spambox.
 • Had je geen abonnement op 14 maart 2020? Dan kun je vanaf 1 juli sporten met een van de Summer Memberships die geldig zullen zijn in juli & augustus.
 • Heb je een Open Air Membership met einddatum na 30 juni 2020? Dan wordt dat abonnement automatisch omgezet naar een Fitness Summer Membership.
 • Fitness verplaatst zich vanaf 1 juli weer volledig naar binnen.
 • Groepsfitness zal voor een deel buiten worden voortgezet.
 • De roosters van alle sporten en de tarieven van de Summer Memberships komen op 25 juni online.
 • Reserveren wordt verplicht voor alle bezoeken aan USC. Dat doe je via het rooster op jouw sportpagina.
 • Opdat iedereen de kans krijgt om te kunnen sporten, zullen we een maximum stellen aan het aantal reservering dat je kunt doen.

Let op: al het bovenstaande is nog altijd onder voorbehoud. Op 25 juni hoor je van ons. Fingers crossed!

Update 3 juni
En toen ging het roer weer om… Het lijkt erop dat je bij USC per 1 juli weer binnen kunt trainen. Hoe dat eruitziet? Niemand die het weet. Dit is de stand van zaken:

 • We gaan t/m 30 juni door met het Open Air Membership.
 • We zullen het tarief iedere maandagochtend 9.00 uur een beetje verlagen, zodat je tegen een aantrekkelijk tarief in ieder geval t/m 30 juni mee kunt blijven doen aan USC Open Air!
 • Heb je al een Open Air-abonnement met einddatum na 1 juli? Dan zetten we dat abonnement t.z.t. om naar een ander abonnement waarmee je gewoon kunt blijven trainen.
 • We verwachten in de laatste week van juni pas meer zekerheid te hebben over onze heropening.
 • Zodra we die zekerheid hebben, informeren we je over onze plannen per 1 juli.
 • Heb je recht op een regeling van het USC? Zodra we zekerheid hebben over heropening, kun je een nieuwsbrief van ons verwachten.

We hebben er echt HEEL veel zin in, die heropening!

Update 1 juni
Eetcafé Oerknal is weer open :-) Er kan weer geborreld worden op ons briljante, zonnige terras bij sportcentrum Universum, en we hebben goede koffie en lekkere lunch! Je lunch afhalen kan natuurlijk ook. Reserveren voor op het terras is niet nodig. Binnen hebben we ook een plek voor je, maar daarvoor moet je wel even een reservering maken. De komende dagen is het nog lekker weer, dus kom genieten op het mooiste terras van Amsterdam Oost!

Reserveren voor binnen: 020-5258950 of via Facebook messenger.

Update 28 mei
We zijn gisteravond weer emotioneel door de mangel gehaald. Dit keer in positieve zin. We mogen namelijk voorzichtig hopen op heropening van onze deuren per 1 juli 2020. Er is echter nog heel veel onbekend. Daarom vragen we je wederom om met enig geduld te wachten op onze updates in de loop van volgende week. Met betrekking tot het USC Open Air-programma: dit gaat hoe dan ook tot 1 juli door! Schroom dus niet om je Open Air Membership gewoon aan te schaffen :-). We will keep you posted!

Update 20 mei
We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 13.00 uur.
Buiten deze tijden: mail je vraag aan usc@uscsport.nl of stel hem via Facebook of Instagram.

Update 14 mei

 • We zien dat de nieuwsbrieven die we in de afgelopen dagen hebben verstuurd naar abonnementhouders van het USC, niet goed worden afgeleverd. We zijn het probleem aan het oplossen en proberen de nieuwsbrieven vrijdag 15 mei opnieuw te versturen. Check ook je spamfolder. Morgen geen nieuwsbrief in de mail? Mail ons op usc@uscsport.nl.
 • Basketballers, zaalvoetballers, zaalhockeyers en cursisten van periode 3 (m.u.v. tennis, yoga, tai chi en slacklinen) kunnen op 20 of 21 mei een update verwachten via de nieuwsbrief.

Update 13 mei
Vanaf 18 mei komt het USC met een uitgebreid programma in de buitenlucht: USC Open Air! Met het Open Air Membership reserveer je voor alle onderdelen van het Open Air-programma. Hou dit weekend onze website in de gaten!

Update 8 mei
We hebben onze teleurstelling verwerkt en de koe weer bij de hoorns gevat. Dit zijn de feiten. Sporten in de gebouwen van het USC zal tot 1 september niet kunnen. Buitensport is juist alweer mogelijk vanaf 11 mei. Dat betekent nogal wat. Hier een opsomming van wat je van ons kunt verwachten:

 • Aanstaande dinsdag 12 mei of woensdag 13 mei krijgen alle leden van het USC met een geldig (cursus-)abonnement een nieuwsbrief met specifieke informatie over hun (cursus-)abonnement. Hierin zal ook informatie staan met betrekking tot de regelingen voor (cursus-)abonnementhouders. Houd je mail (inclusief spamfolder) in de gaten!
 • Aanstaande maandag 11 mei worden bij USC Tennis & Padel de tenniscursussen van cursusperiode 3 hervat. Cursisten zijn daarover inmiddels geïnformeerd. Leden met een vrijspeelabonnement kunnen vanaf dat moment ook weer reserveren voor een baan. De verkoop van nieuwe tennisabonnementen en verhuur van losse tennisbanen zal naar alle waarschijnlijkheid vanaf 18 mei weer mogelijk worden.
 • Vanaf 18 mei komt het USC met een uitgebreid programma aan lesjes in de buitenlucht. USC Open Air! Meer info volgt z.s.m.

Het USC heropent. Maar de deuren blijven dicht. Natuurlijk hadden we die deuren graag eerder willen opengooien. Natuurlijk staan alle instructeurs te springen om jullie weer te zien in onze zalen. Maar er is toch ook positief nieuws. In de komende periode kunnen we een deel van onze leden weer in de ogen kijken. Het is een stap in de goeie richting. Hang in!

Update 7 mei
We moeten even een dagje bijkomen van de schrik. Maar morgen volgt een uitgebreide update met onze plannen voor de komende tijd!

Update 25 april
Het duurt voort. In ieder geval tot 20 mei. Wij doen er tot die tijd alles aan om een eventuele heropening tot in de puntjes voor te bereiden. Welke sporten kunnen in de eerste fase weer worden aangeboden? Met hoeveel mensen tegelijk? En hoe gaan we dat organiseren? Een van de sporten waar wij mogelijkheden zien is fitness. Individueel. Op afstand. Zonder begeleiding. Dat vraagt organisatorisch veel van het USC. En dat vraagt nog meer van het geduld dat je nu al zo lang met ons hebt gehad. We kunnen t.z.t. immers niet allemaal tegelijk weer naar binnen…

Om de drukte in onze fitness t.z.t. te kunnen beheersen, zullen we gaan werken met een reserveringssysteem, zoals we dat al gewend zijn in de groepsfitness. Om te kunnen reserveren zul je een wachtwoord nodig hebben. Heb je dat nog niet? Maak hem dan alvast aan via wachtwoord vergeten.

Het is moeilijk. Zonder jullie. Hou vol. ❤️

Update 20 april
Vind jij het ook zo spannend? Wij in ieder geval wel. Of we nou open gaan of niet, op donderdag 23 april of vrijdag 24 april kun je in ieder geval weer een nieuwsbrief van ons verwachten. Ontvang je die (nog) niet? Check je spamfolder, of meld je aan voor de nieuwsbrief! Scroll daarvoor even helemaal naar de onderkant van deze pagina. Write you soon!

Update 10 april
Hoewel we ontzettend uitkijken naar een spoedige heropening van onze faciliteiten, bereiden wij ons er mentaal op voor dat we jullie ook na 28 april nog zullen moeten missen. Ondertussen zitten we niet stil en zijn we positief als altijd. We denken na over scenario’s waarbij we onze faciliteiten geleidelijk en met maatregelen kunnen heropenen. We bieden steeds meer Stay at Home workouts aan. Er wordt bij alle vestigingen veel geklust (check het hier!). En het allerbelangrijkste: we denken na over jou. Daarom hebben al onze leden met een geldig (cursus-) abonnement vandaag een nieuwsbrief gekregen met uitleg over hun abonnement of cursus. Heb je geen nieuwsbrief ontvangen, en zou dat wel moeten? Check dan eerst even je spamfolder. Daar ook niet? Mail ons op usc@uscsport.nl.

We vragen je in ieder geval om nog even geduld te hebben. Met corona. Met de wereld. Met het USC.

Hou vol. ❤️

Update 1 april
De maatregelen om het coronavirus in te dammen zijn gisteravond verlengd tot en met 28 april. Dat betekent dat het USC in ieder geval tot die tijd gesloten blijft. Ondertussen bereiden wij ons mentaal en logistiek voor op een eventueel nog langere periode van sluiting… Hou vol toppers!

Update 26 maart
We hebben nog geen antwoord op al je eventuele vragen. Daarvoor is op dit moment nog te veel onduidelijk. Maar, het USC-team heeft wel een aantal dingen besloten:

 • Voor alle USC-leden komt een vorm van tegemoetkoming. Of je nu zaalvoetbalt in onze competitie, een yogacursus volgde in periode 3, of een jaarabonnement fitness hebt. Door de complexiteit van onze organisatie, met al onze cursussen, sporten en abonnementsvormen, is een eenduidige regeling niet eenvoudig op te stellen. Dat is maatwerk. Believe me: we werken aan een plan!
 • Er wordt in april niet geïncasseerd voor abonnementen via automatische incasso.

Het USC gaat een zware tijd tegemoet. Natuurlijk blijven we positief, zoals dat past bij een sportorganisatie. Maar: daarvoor hebben we jouw steun en geduld nu heel hard nodig. Geef ons daarom nog even de tijd om met een goed plan te komen. Zodra we weten waar we met betrekking tot onze sluiting aan toe zijn, hoor je van ons.

Je mag ons natuurlijk altijd mailen (usc@uscsport.nl), maar als je vraag niet waanzinnig prangend is: stel hem dan even uit. En check ondertussen gewoon de #stayathome (live) workouts.

We missen jullie. Heel erg.

Update 20 maart
Met de Stay at Home workouts zorgen we voor afleiding in jullie huiskamers. Het is niet eenvoudig, zoveel uur op 12m2 (of een beetje meer, als je een mazzelende student bent). Hoe dan ook: als we dan toch met z’n allen binnen zitten, laten we dat binnen zitten dan zo aangenaam en nuttig mogelijk maken. Met dat doel hebben we al onze docenten gevraagd Stay at home workouts te maken.

Een wens die we al zo lang koesteren, blijkt nu in enkele dagen te worden gerealiseerd: sportlessen in je huiskamer! De ene na de andere instructeur geeft gehoor aan de oproep. Er staan inmiddels lessen op Instagram en YouTube, en vanochtend deden er meer dan 40 sporters mee met de eerste LIVE #stayathome workout! De livelessen worden – uiteraard gratis – aangeboden via de Facebookgroep USC Groepsfitness aan leden en niet-leden.

Check het hele aanbod + LIVE-rooster van de Stay at Home workouts. Stay home. Stay safe. Stay fit! ❤️

Update 19 maart
Vanaf vandaag schroeven we de telefonische bereikbaarheid van het USC terug:

 • Sportcentrum Universum (voor alle USC-gerelateerde vragen) is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 11.00 – 13.00 op dit nummer: 020 5258930.
 • USC Tennis (voor vragen over tennis en padel) is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 11.00 – 13.00 op dit nummer: 020 5258932.

Heb je een (heel) urgente vraag? Mail dan onze ledenservice: usc@uscsport.nl

Ondertussen thuis fit blijven? Check onze Stay at home workouts! We blijven werken aan meer, zodat je steeds een nieuwe workout kunt proberen. We gaan ook LIVE #stayathome workouts doen via onze Facebookgroep USC Groepsfitness.

Update 17 maart
We kunnen ons voorstellen dat je, net als veel van je medesporters, vragen hebt over je abonnement of cursus. Vooralsnog hebben we echter geen antwoorden. Zodra we meer weten, word je geïnformeerd. We gaan ervan uit dat alle antwoorden, net zoals heel veel andere dingen in onze maatschappij, wel even op zich zullen laten wachten. We wensen iedereen veel sterkte de komende tijd!

Update 13 maart
Alle USC vestigingen zijn vanwege het coronavirus per 13 maart gesloten. Dit betekent dat het volledige sportprogramma op alle USC locaties en externe locaties voorlopig komt te vervallen.

De HvA en de UvA hebben, net als de andere hogescholen en universiteiten in Nederland, hun fysieke onderwijsactiviteiten stil gelegd tot eind maart. NOC*NSF heeft besloten de (georganiseerde) sport in Nederland tot nader order op te schorten. In navolging hiervan heeft ook het USC besloten het sportprogramma per vandaag in zijn geheel stil te leggen.

Wat is voor jou als USC bezoeker belangrijk om te weten?

 • We hebben nog geen antwoord op alle vragen omtrent lopende abonnementen en cursussen. Wanneer we meer weten, informeren we je.
 • De cursusverkoop voor de 4e periode zal komende maandag niet starten.
 • Heb je vragen? De balie van Universum is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag 09.00-17.00. Je kunt ook een mail sturen naar onze ledenservice.

Update 12 maart
Na overleg hebben we besloten alle USC vestigingen met ingang van vrijdag 13 maart te sluiten. Dit betekent dat het volledige sportprogramma op alle USC locaties voorlopig komt te vervallen.

Update 12 maart
Vanaf nu houden we je via deze pagina op de hoogte. Voorlopig blijft gelden dat wij het advies en de maatregelen van de UvA opvolgen.

Update 4 maart
Het USC volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet. Met het nemen van eventuele maatregelen volgen wij het beleid van de UvA  en de HvA. Deze volgen op hun beurt de eventuele instructies van RIVM en GGD op. Voor jou als sporter geldt wat voor iedereen geldt: let op je persoonlijke hygiëne en neem bij eventuele ziekteverschijnselen telefonisch contact op met je huisarts. De laatste informatie is te vinden op de website van de UvA.