Yoga voor klimmers

Zin om deze zomer eens wat nieuws te proberen als klimmer of boulderaar? Dan is de zomercursus ‘Yoga voor klimmers’ misschien iets voor jou! Verbeter je klimskills en laat zien dat je uit hetzelfde multidisciplinaire hout gesneden bent als USC.

Klimmen USC Amsterdam

Gekke combinatie? Nee joh!

Wist je dat… de Spaanse toptennisser Rafael Nadal een groot talent was op zowel de tennisbaan als het voetbalveld? Enorm knap, al hebben voetbal en tennis best veel overeenkomsten – zoals coördinatie, balbaanherkenning en lichtvoetigheid.

Naast Nadal zijn er nog genoeg andere sporters die uitblonken in meer dan één sport, met soms wel erg creatieve combinaties… De Sloveense topsporter Primoz Roglic is waarschijnlijk de onbetwiste nummer één met deze twee sporten: schansspringen en wielrennen! Zo’n hele gekke combinatie is klimmen en yoga dus helemaal niet…😉

Sterker nog: hoewel de twee sporten op het eerste oog misschien best ver uit elkaar lijken te liggen, hebben klimmen en yoga heel wat overeenkomsten:

  1. focus;
  2. belang van ademhaling & geduld;
  3. en balans tussen kracht & flexibiliteit.

Populaire klimtijden

De yogaoefeningen uit de cursus zijn speciaal ontwikkeld en afgestemd op (de spiergroepen van) klimmers: schouder- en heupmobiliteit, het versterken van je romp, en relaxen na je inspanning. Klimmen is immers een bezigheid die ook wat rustmomenten kent, die je aan de hand van technieken uit de yogales optimaal kan benutten. Met als doel: het verbeteren van je volgende klim naar boven.

De zomercursus ‘Yoga voor klimmers’ is erg goed te combineren met je bezoek aan USC, omdat de yogalessen aansluiten bij de populaire klimtijden in Universum. Je kan dus meteen de muur op als je zin hebt.

Ben je enthousiast geworden voor onze originele cursus deze zomer? Inschrijven kan al! De cursus bestaat uit 4 lessen van vijfkwartier en start op 19 juli.

See you at USC!