Doorlopende abonnementen bij USC

Sinds 31 augustus 2020 is USC voor een groot deel over op een systeem van doorlopende abonnementen. Check hieronder hoe het werkt.

ABONNEMENTEN MET EINDDATUM NIET MEER VERKOCHT
Alle 10x, 25x, maand-, kwartaal-, halfjaar en jaarabonnementen (incl. daluren) met een vaste einddatum worden niet meer verkocht. Het gaat in totaal om ongeveer 150 abonnementen die we niet meer zullen aanbieden. Heb je nog een abonnement met een einddatum? Dat blijft natuurlijk gewoon geldig tot aan die einddatum.

DOORLOPENDE ABO’S EN 15x TOEGANG
In plaats daarvan zijn er 3 nieuwe abonnementsvormen, te weten:

  • Een jaarabonnement via automatische incasso. Dit abonnement wordt na 11 maanden – gerekend vanaf de startdatum van je abonnement– maandelijks opzegbaar.
  • Een flexabonnement via automatische incasso. Dit abonnement is direct maandelijks opzegbaar.
  • Een 15x toegangabonnement. Dit abonnement is een half jaar geldig.

Het gaat in totaal om 27 abonnementen die de 150 abonnementen met einddatum hebben vervangen.

VOOR WELKE SPORTEN GELDT DIT?
Fitness, passe-partout, squash, klimmen (+fitness), boulderen, vechtsport, yoga ClubWest (+fitness), tennis+padel.

VANAF WANNEER?
Vanaf 31 augustus 2020.

TARIEVEN?
Alle tarieven vind je op de sportpagina van jouw sport.

HOE SCHAF JE DIT AAN?
Bij voorkeur online, voorkom drukte aan de balies! Check deze video om te zien hoe je een account aanmaakt en online een aankoop doet. Lukt het toch niet, kom dan naar de balie. We begeleiden je daar met je online aanschaf!

WORDT OPZEGGEN INGEWIKKELD?
Nee joh: we houden het sympathiek. Opzeggen gaat eenvoudig via de mijn-omgeving van USC, of stuur gewoon een mailtje.

HET VECHTSPORTABONNEMENT
Alle vechtsporten vallen sinds 31 augustus 2020 onder het vechtsportabonnement. Je koopt dus niet meer een specifiek abonnement voor bijvoorbeeld boksen of jiu jitsu, maar één vechtsportabonnement waarmee je aan alle vechtsportlessen (m.u.v. de vechtsport cursuslessen) kunt deelnemen!

WAT GEBEURT ER MET ANDERE SPORTEN?
Alle cursusabonnementen blijven ongewijzigd. Ook m.b.t. de abonnementen van sporten die hier niet zijn genoemd, is er niets veranderd.

WAAROM DOEN WE DIT?
Het invoeren van doorlopende abonnementen heeft veel impact op onze organisatie en onze leden. Waarom doen we het dan toch?

  • Om de administratieve last te verminderen en de stijgende druk op onze balies te verlichten.
  • De enorme hoeveelheid aan abonnementen bij USC maakt ons aanbod ingewikkeld en onoverzichtelijk. Met het beperken van de keuze – van 150 naar 27 abonnementen – wordt onze organisatie voor ons, maar vooral voor onze leden eenvoudiger te begrijpen.
  • Maandelijks betalen is in de markt heel gebruikelijk. Leden hoeven op deze manier niet meer in één keer een groot bedrag te voldoen als ze kiezen voor het (voordelige) jaarabonnement. En het flexabonnement geeft leden de flexibiliteit die past bij onze maatschappij.
  • De aanpassingen zijn noodzakelijk om USC vanuit financieel perspectief toekomstbestendig te houden.
  • De vooruitbetaalde abonnementen met een vaste einddatum hebben het ons in coronatijd heel ingewikkeld gemaakt. Hiervoor zijn complexe regelingen in het leven geroepen. Bij incasso-abonnementen is dat eenvoudiger: zijn we gesloten, dan wordt er simpelweg niet geïncasseerd.