Verplicht reserveren: waarom?

De verplichting om te reserveren is ons in coronatijd door de overheid opgelegd. En hoewel de overheid deze verplichting onlangs heeft ingetrokken, heeft USC besloten het te handhaven. We kunnen ons voorstellen dat dat vragen oproept.

Waarom verplicht reserveren?

  1. De ideeën voor verplicht reserveren stammen bij USC van ver voor corona. Op bepaalde momenten in de week, en bij populaire lessen, was het bij USC écht te druk. De roep vanuit onze leden om hier iets aan te doen was sterk.
  2. Met een reservering zorgen we ervoor dat als je bij USC komt sporten, je dat in relatieve rust kunt doen. Er wordt niet meer massaal gevochten om de dumbbells van 12 kilo ;-).
  3. Met het reserveringssysteem heeft USC meer inzicht in de te verwachten opkomst. Dit geeft ons in de toekomst de mogelijkheid om flexibel om te gaan met de inzet van personeel. Met het oog op de enorme financiële coronadreun die USC heeft gehad, is het relevanter dan ooit om USC betaalbaar, maar ook financieel gezond te houden.

Waarom maar 2x per week?

  1. Je mag 2 actieve reserveringen in de komende 6 dagen op je naam hebben staan. Maar, zodra je eerste reservering is geweest kun je een nieuwe reservering maken. Je kunt dus best vaker dan 2x in de week sporten (als er plek is)!
  2. Op de dag zelf is het aantal reserveringen onbeperkt. Behalve bij tennis en padel waar je max. 1 reservering per dag op je naam mag hebben staan.
  3. Met dit systeem zorgen we ervoor dat iedereen – en niet alleen de diehards – de kans krijgt om op zijn/haar favoriete moment te sporten.

Waarom een no show-systeem?

Verplicht reserveren zonder sanctie op no show is echt een wassen neus gebleken. Te vaak gebeurde het dat leden wel reserveerden, maar niet op kwamen dagen. Het gevolg? Lessen/blokken leken vol, leden die graag hadden willen sporten konden niet meer reserveren, en uiteindelijk bleven we zitten met heel veel lege plekjes door no show! Voor jullie en voor ons heel frustrerend.

Hoe maken we het je makkelijker?

  1. Voor het einde van dit kalenderjaar lanceert USC een nieuwe mijn USC-site. Laten we eerlijk zijn: de huidige is behoorlijk r*k. Met die mijn-omgeving wordt het makkelijker om te reserveren, ook last minute als je al voor onze deur staat, en te annuleren!
  2. Je kunt tot een minuut voor de start van een les/tijdslot reserveren, zolang er plek is. Is er op dat moment geen plek? Dan bewijst dat het belang van een reserveringssysteem.
  3. Verder zorgen we er natuurlijk voor dat je, als je toch bent vergeten te reserveren, met liefde wordt verder geholpen aan onze balies.