Soort: Fitness, Passe-partout

Groepsfitness

Met je USC-fitnessabonnement train je in onze gyms én volg je honderden groepslessen in de week: zumba, synrgy, spinning, pilates, BBB en veel meer. Bij 4 USC-vestigingen in Amsterdam!

Rooster

Kies een locatie Rooster Groepsfitness
  • Deze week

  Week 24

  Je traint met 1 abonnement bij 4 USC-vestigingen.
  Met je fitnessabonnement volg je alle groepslessen en train je in de gym.

  Welk abonnement kies je?

  FITNESS JAAR
   je zit een jaartje gezellig aan ons vast, daarna kun je maandelijks opzeggen.

  FITNESS FLEX
  een tikkie duurder maar flink flexer, dit abo is maandelijks opzegbaar from scratch.

  15x TOEGANG
  15x door onze poort, maar doe het wel binnen 6 maanden.


  Alle groepslessen

  Abs, BBB, body power, body weight training, bootcamp, boxercise, calisthenics, combat, core power, essentrics, fat attack, fitness circuit, HIIT, kick & shape, kinesis, outdoor fitness, pilates, spinning, steps, synrgy (xl), total body workout, X-Fit, yoga basic, zumba.

  Reserveren en inchecken

  • Reserveren is verplicht voor ieder bezoek aan USC.
  • Reserveer je groepsles via het rooster hierboven.
  • Reserveer je tijdslot voor fitness via het rooster op de fitnesspagina.
  • Je kunt tot 6 dagen van te voren reserveren.
  • Je mag 2 actieve reserveringen in de komende 6 dagen op je naam hebben staan. Maar zodra je eerste reservering is geweest, kun je een nieuwe reservering maken. Je kunt dus best vaker dan 2x in de week sporten (als er plek is)!
  • Je kunt kiezen hoe je bij USC naar binnen komt: via de vingerscan of via de Mijn USC – mobiele toegang-app. Download de app: Android en iOS.

  Check alle reserverings- en huisregels

  Annuleren en no show fee

  Gereserveerd, maar kun je toch niet? Maak plek voor een ander!

  • Annuleer tot maximaal een uur voor de start van je reservering.
  • Annuleer je niet (op tijd)? Dan riskeer je een no show fee van €3,-.
  • Betaal je de no show fee niet? Dan kun je 2 weken niet reserveren/sporten.
  • Je no show fee eindigt niet op de grote USC-bedrijfshoop. Check in welk mooi sportdoel we de inkomsten uit de no show fee investeren.

  Annuleer je reservering

  De groepslessen: uitleg

  Abs
  Train je buikspieren en core stabiliteit in een afwisselende 15 minuten workout.

  BBB
  BBB staat voor: buik, billen en benen. De les bestaat uit een korte warming-up gevolgd door diverse oefeningen waarbij de nadruk ligt op bovengenoemde spiergroepen. 

  Body power
  Dit is een groepshaltertraining op muziek. Je doet geen pasjes en dansjes, wel eenvoudige en doeltreffende oefeningen m.b.v. halters en dumbbells. Je traint je hele lichaam op spieruithoudingsvermogen. 

  Body weight training
  Wil je weten wat een pull-up of een inverted row is en hoe je deze op de correcte manier uitvoert? Dan is dit de juiste les! In deze circuitles worden voornamelijk lichaamsgewichtoefeningen gedaan, soms met hulpmiddelen als fitnesselastieken om de weerstand te verlagen of juist te verhogen. Ook gebruiken we kettlebells, bosuballen, steps en nog veel meer om je uit te blijven dagen.

  Bootcamp
  Een outdoor training, waarbij je stukken hardlopen afwisselt met allerlei kracht- en conditionele oefeningen. Lekker buiten spelen!

  Boxercise
  Tijdens Boxercise leer je van een erkende bokstrainer de basistechnieken van boksen, zoals voetenwerk en basisstoten. Deze technieken worden in tweetallen geoefend, bokshandschoenen en pads worden hiervoor gebruikt. Tussendoor krijg je drills van de instructeur, intensieve oefeningen voor je conditie. Vechtsportachtergrond is niet nodig.

  Calisthenics
  Wil jij een handstand, muscle up, human flag, front en back lever kunnen? Dit is je kans om de zwaartekracht te trotseren. Daag jezelf uit en verleg je grens in deze intensieve lichaamsgewichttraining. Ook als 9-weekse cursus op het Universum.

  Combat
  In deze les train je je hele lichaam waarbij je diverse stoot- en traptechnieken tegen de bokszak maakt op opzwepende muziek. Leef je uit en word fitter en sterker. Je hoeft geen vechtsportachtergrond te hebben om mee te kunnen doen.

  Core power
  Bij core power worden kracht, conditie en coördinatie verwerkt in één effectieve workout! Je doet functionele krachttraining met oefeningen waarbij meerdere spiergroepen samenwerken.

  Essentrics
  Bij Essentrics krijg je een effectieve toning workout op muziek. Dynamische stretches en vloeiende bewegingen geven je snel sterke, slanke en flexibele spieren. Je krijgt een slanker silhouet, meer flexibiliteit en een betere houding. En dat zonder gewichten en ingewikkelde pasjes.

  Fat attack
  Dit is een les waarbij de intensiteit hoog ligt. Cardio- en krachtoefeningen wisselen elkaar af. Op het ene moment ben je op laag tempo met zware gewichten bezig om vervolgens op hoog tempo een lichtere oefening te doen. Tijdens de les kunnen diverse middelen gebruikt worden, zoals kickbags, steps, touwen, kettlebells. De oefeningen blijven eenvoudig zodat iedereen kan meedoen. Non stop beuken en zweten gegarandeerd!

  Fitness circuit

  HIIT
  High Intensity Interval Training (HIIT) varieert korte periodes van intensieve inspanning met korte herstelmomenten. Je traint in 30 minuten je algehele conditie, maar ook kracht en snelheid, gebruikmakend van eenvoudige materialen of lichaamsgewicht.

  Kick & shape
  In deze les train je je hele lichaam o.a. met technieken uit het (kick-)boksen. Je werkt aan trap- en stoottechnieken, kracht en conditie. Je hoeft geen vechtsportachtergrond te hebben om mee te kunnen doen. Voor deze les heb je bokshandschoenen nodig. Deze kan je lenen bij de receptie.

  Kinesis
  Kinesis is een trainingsmethode waarbij de bewegingen die je maakt ongedwongen en natuurlijk aanvoelen dankzij de Kinesis-apparatuur die je ondersteunt. Je wordt bewust van je bewegingen, neemt een juiste houding aan en zorgt voor een perfect evenwicht tussen lichaam en geest. Alleen bij ClubWest is een Kinesisruimte. Je kunt bij ClubWest zelfstandig gebruik maken van deze ruimte of in groepsverband, onder begeleiding van een instructeur.

  Outdoor fitness
  Lekker buiten spelen? Dan is outdoor fitness iets voor jou. Prawler, trekkerbanden, voorhamer en touw zijn de materialen waarmee je aan de slag gaat. De training gaat bijna altijd door: alleen bij gladheid en onweer wijken we uit naar binnen.

  Pilates
  De focus bij pilates ligt op lichaamshouding en -controle, souplesse, ademhaling en bewustzijn. Bij pilates doe je grondoefeningen die alle houdingsspieren in het lichaam aanspreken, met name de buik- en rugspieren. Je doet de oefeningen langzaam, vloeiend en in samenwerking met de ademhaling. Je concentreert je op het zorgvuldig en nauwkeurig doen van de oefeningen, niet op het aantal herhalingen, verzuren en afzien. Het resultaat is een betere houding en een soepeler lichaam.

  Spinning
  Een workout op de fiets. Tijdens de les varieert de snelheid, weerstand en houding (zittend/staand). De muziek en de instructeur zorgen dat je net dat beetje extra kunt geven. Je kunt op elk moment zelf de intensiteit bepalen die bij je past.

  Steps
  Een energieke cardio les met een step! Je leert een choreografie aan, waarbij de bewegingen op, over en rondom de step worden gemaakt.  Enthousiaste instructeurs en pittige muziek zorgen ervoor dat je extra gemotiveerd raakt voor een intensieve workout!

  Synrgy (XL)
  Synrgy is een groot rood apparaat, met stangen, touwen, toeters en bellen. Je kunt er meerdere keren per dag groepstrainingen volgen van 30 minuten, of van 45 minuten als je voor een Synrgy XL kiest. Je wordt moe. Zeker. Je doet een high intensity interval training in circuitvorm met hoge fun factor en veel afwisseling. Op Amstelcampus en Universum.

  Total body workout
  Je traint tijdens deze les je total body. Je kan van alles verwachten: van aerobics tot halteroefeningen, high impact tot aan verzuring to the max. Je werkt aan je algehele conditie, zowel cardio als spieruithoudingsvermogen. Oefeningen voor alle spiergroepen kunnen aan bod komen: rug, armen, buik, schouders, borst en benen.

  X-Fit
  Nieuw in ons programma: X-Fit! Een beetje out-of-the-(crossfit)box gedacht, maar wel geïnspireerd op de populaire crossfitworkouts. Ben je niet vies van een beetje zweten? Dan is deze workout van 45 minuten echt iets voor jou! Kracht, uithoudingsvermogen en soms wat competitie. Samen met je buddy’s. Maar vooral met jezelf.

  Yoga basic
  De naam zegt het eigenlijk al, een basis les yoga. En dus voor iedereen toegankelijk. Dit is overigens wel de enige yogales waar je met jouw fitnessabonnement aan kunt deelnemen. Wil je naast fitness een specifieke vorm van yoga, check dan het fitness+yoga-abonnement.

  Zumba
  Zumba is een combinatie van fitness en dansbewegingen op wereld- en Latinmuziek, zoals salsa, merengue, reggaeton, soca, belly dance, cumbia, calypso, flamenco, hip hop enzovoort. Hou je van dansen, swingende muziek én lekker zweten? Dan is zumba jouw workout. Feestgevoel verzekerd.

  Vergelijk de lessen

  Vergelijk de verschillende workouts (o.a. op intensiteit) in dit overzicht.
  ● = zeer laag/weinig | ●●●●● = zeer hoog/veel

  USC Groepsfitness matrix okt 2021 NL

  Neem een proefabo!

  Inschrijven

  15X TOEGANG (6 mnd geldig)

  Categorie I € 80,-

  Categorie II € 120,-

  Categorie III € 150,-

  InschrijvenCategorie-indeling

  FITNESS FLEX

  Categorie I € 22,-

  Categorie II € 36,-

  Categorie III € 55,-

  InschrijvenCategorie-indeling

  FITNESS JAAR

  Categorie I € 16,-

  Categorie II € 27,-

  Categorie III € 46,-

  InschrijvenCategorie-indeling

  Inschrijving
  Schrijf je bij voorkeur online in, door hierboven voor een abonnement te kiezen. Kom je naar een van onze balies, dan helpen we je met je online aanschaf.

  Eerste betaling: pro rata
  Bij aanschaf van fitness jaar of fitness flex betaal je een pro rata-bedrag.

  Automatische incasso
  Vervolgens wordt in de eerste week van iedere maand een termijn afgeschreven via automatische incasso.

  Passe-partoutabonnement
  Volg alle groepslessen, train in onze gyms en doe nog veel meer sporten met een passe-partoutabonnement.

  Opzeggen is simpel
  Mail naar usc@uscsport.nl, of beëindig je abonnement zelf via de mijnUSC-site. Je abonnement loopt dan af op de laatste dag van die maand.

  Aanvullende voorwaarden
  Check de aanvullende voorwaarden voor alle info!

  Locaties

  Sportcentrum Universum
  Science Park 306
  1098 XH Amsterdam
  (020) 525 89 55

  Route plannen via Google Maps


  ClubWest
  Dr. Meurerlaan 10
  1067 SM Amsterdam Osdorp
  (020) 525 89 09

  Route plannen via Google Maps


  Amstelcampus sport & fitness
  Tweede Boerhaavestraat 10 (ingang Wibautstraat)
  1091 AN Amsterdam
  (020) 525 80 75

  Route plannen via Google Maps


  ASC
  Meibergdreef 27
  1105 AZ Amsterdam
  (020) 566 32 23

  Route plannen via Google Maps


  Toon op kaart

  Categorie-indeling

  Prijscategorieën beknopt volledige indeling

  Cat. IStudenten UvA en HvA, overige WO-studenten
  Cat. IIMedewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
  Cat. IIIParticulieren