Soort: Body & mind

Yoga bij Body & Mind Oost

Bij USC Body & Mind in Amsterdam-Oost volg je cursussen yoga.

Rooster

Kies een locatie Rooster Yoga bij Body & Mind Oost
 • Deze week

Week 24

Zomercursussen yoga

In juli zijn er zomercursussen yoga. Zo werkt het:

 • 6 lessen van 75 minuten
 • 2 lessen per week op vaste dagen en tijdstippen
 • verschillende yogastijlen: hatha, vinyasa of yin yang
 • schaf je cursus aan onder ‘Inschrijven’

Yogacursussen bij USC

De cursussen bestaan uit 9 lessen en je kunt 4 keer per jaar starten.
Inschrijven? Check de info onder de tab Inschrijven!
Tijdens je cursus doe je gratis mee aan de meditatie bij USC Body & Mind.
Coronaproof: lees de aanvullende huisregels zorgvuldig door!

Welke yogacursus past bij jou?

 • Lees hieronder meer over de yogastijlen bij USC. Waarin verschillen ze? Hoe fysiek en mentaal zijn ze? Welk tempo kun je verwachten?
 • Geen ervaring? Kijk dan eens naar de cursus Yoga fundamentals.
 • Staat er geen niveau in de cursustitel? Ook dan kun je zonder ervaring aan de cursus meedoen!
 • Je kunt aan niveau II deelnemen als je niveau I gevolgd hebt, of in overleg met de docent.

Waarom yoga bij USC Body & Mind?

 • Yoga bij USC is heel goedkoop voor studenten in Amsterdam. Ook voor niet-studenten is er een eerlijk tarief.
 • De yogazaal is heel chill: de perfecte locatie voor ontspanning na een drukke werk- of studiedag.
 • In een yogacursus van 9 weken ga je dieper in op een bepaalde vorm.
 • De goed opgeleide docenten hebben veel ervaring en geven je persoonlijke aandacht.
 • We werken volgens de corona-richtlijnen van het RIVM en de branchevereniging Yogascholen Nederland 

Onze yogavestigingen

Yoga bij ClubWest

We bieden ook yoga aan bij onze vestiging ClubWest in Amsterdam Nieuw-West. Daar hebben we abonnementen waarmee je alle yogalessen kunt volgen. Check it out!

Yoga basic in het fitnessprogramma

Sport je bij locatie ASC, Universum of Amstelcampus? Dan staat er een Yoga basic-les op het rooster die je kunt volgen met je (groeps)fitnessabonnement.

De verschillende yogastijlen bij USC

Ashtanga yoga

Ashtanga yoga gaat over het ontdekken en ontwikkelen van levenskracht (prana), zowel fysiek, spiritueel en emotioneel. Het is een intensieve vorm van yoga waar asana’s (yogahoudingen) zonder stoppen in een vaste volgorde verbonden worden tot een energetische flow. Bij niveau III worden deze lessen in de vorm van Mysore gegeven: individuele beoefening binnen een groep, met persoonlijke begeleiding.

Fysiek √√√√√
Mentaal √√√
Tempo √√√√√

USC-docenten

Maximiliaan Cohen ontdekte met Ashtanga yoga de vorm die helemaal bij hem past. Hij volgde zijn opleiding bij Delight Yoga waar hij nu ook lesgeeft en blijft zich verder ontwikkelen via trainingen en workshops. Naast Ashtanga yoga geeft hij ook Restorative yoga.

Critical alignment yoga

Critical alignment yoga is een moderne methode. Met behulp van verschillende ‘props’  leer je om het lichaam uit te lijnen. Gewrichten en wervels worden mobieler, spieren sterker, en de geest vrijer.

Fysiek √√√
Mentaal √√
Tempo √√√

USC-docenten

Yvonne Teuben had jaren geleden ernstige RSI klachten en kwam toevallig met Critical alignment yoga in contact: “Al na drie weken yoga waren mijn klachten zoveel minder geworden dat het als een soort wonder voelde”. Ze volgde de meerjarige opleiding tot Critical alignment docent bij Gert van Leeuwen om daarna ook de aanvullende therapie-opleiding te doen. Ze werkt voor verschillende yogascholen en zorgt ervoor dat ze zelf zeker twee yogalessen in de week volgt.

Loviisa Mellin beoefent onder andere Ashtanga vinyasa yoga en Iyengar yoga. In 2009 kwam ze bij Gert van Leeuwen terecht voor Critical alignment yoga. De driejarige opleiding aan het Critical Alignment Instituut in Amsterdam rondde ze in 2017 af. Naast yogadocent is ze ook filmmaker.

Hatha yoga

Hatha yoga is de basis van alle fysieke yogavormen. De houdingen (asana’s) worden één voor één aandachtig ervaren, met een afwisseling van inspanning en ontspanning. De mentale houding is even belangrijk als de fysieke houding en de adem. Je leert om de dingen niet vanuit prestatiedrang te doen, maar juist vanuit acceptatie en geduld.

Fysiek √√√
Mentaal √√√
Tempo √√

USC-docenten

Tessa Overmars is gecertificeerd yogadocent en mindfulnesstrainer. Ze heeft haar Hatha yoga opleidingen in India gevolgd. Tessa volgt lessen en workshops bij diverse docenten en in diverse stijlen om haar eigen practice te verdiepen en om nieuwe inspiratie op te doen. Bij USC geeft zij naast Hatha yoga ook de cursus Yoga fundamentals.

Mindful yoga

Mindful yoga bestaat uit zachte yogahoudingen (asana’s), een bodyscan en een korte meditatie. Je oefent om op een vriendelijke manier opmerkzaam te zijn van je lichaam, adem, gedachten en gevoelens. Zo leer je om in het hier en nu te blijven.

Fysiek √√
Mentaal √√√√√
Tempo √

USC-docenten

Lies Holtrop heeft al ruim 40 jaar ervaring met yoga en meditatie en volgde in 2006 de vierjarige opleiding Traditionele Integrale Yoga bij Devine Life Society. Ze is gecertificeerd mindfulnesstrainer MBSR en volgt regelmatig bijscholingen in yoga en mindfulness. Bij USC geeft zij Hatha yoga, Mindful yoga en de mindfulnesscursus. Lies is gecertificeerd lid (cat. 1) van de VMBN.

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga is een fysiek uitdagende yogavorm waarbij statische lichaamshoudingen vloeiend en op het ritme van de ademhaling in elkaar overlopen. Het lijkt op Ashtanga yoga, maar er is minder nadruk op de spirituele kant en er is geen vaste volgorde van houdingen.

Fysiek √√√√√
Mentaal √√
Tempo √√√√√

USC-docenten

Karthikeyan werd geboren in India, waar hij zijn opleiding volgde aan SVYASA, een yoga-universiteit in Bangalore. Momenteel studeert hij daar voor zijn MSc. Hij is gecertificeerd yoga- en meditatiedocent, en geeft Restorative yoga, Vinyasa yoga, Yin yoga en mindfulness. Bij USC geeft hij ook Yoga basic lessen.

Jolijn Onland beoefende jarenlang zelf yoga en volgde cursussen in mindfulness, meditatie, lichaamgeest connectie en ademhalingstechnieken. Begin 2019 voltooide ze in India haar yoga teacher training HathaVinyasa & Ashtanga om haar passie voor deze levensstijl te kunnen delen.  

Yin yang yoga

In Yin yang yoga worden dynamische ‘Yang’ houdingen in een flow afgewisseld met statische ‘Yin’ houdingen. Het Yang-onderdeel maakt de spieren sterk en soepel, de Yin-houdingen richten zich op het onderliggende bindweefsel van gewrichten en organen.

Fysiek √√√√
Mentaal √√√
Tempo √√√

USC-docenten

Barbara Falorni volgde de Yin yoga teacher training bij Yagoy Amsterdam, nadat zij haar opleiding tot docent kinderyoga had afgerond. Ze is ook werkzaam als holistisch masseur en embodiment trainer. Bij USC geeft zij Yin yang yoga en Yin yoga.

Anna la Verge had op 19-jarige leeftijd al een burn-out. Tijdens haar studie leerde ze door Hatha en Yin yoga bij USC de helende kracht van ontspanning. In India volgde ze een Hatha teacher training en in Amsterdam een Yin training. Naast yogadocent is ze embodiment coach en Jungiaans therapeut in opleiding. Bij USC geeft zij Yin yang yoga.

Djilani Sprang-Purperhart heeft één magisch woord: zelfstudie. Hij noemt zichzelf dan ook graag een ‘eeuwige student’. Hij behaalde zijn mastertitel in de Medische Antropologie en Sociologie aan de UvA, en is gecertificeerd yogadocent. Djilani heeft een mateloze passie voor het verbinden van verschillende stijlen: Vinyasa yoga, Martial arts, Yin Yoga, meditatie, yogafilosofie en chakrapsychologie.

Yin yoga

Yin yoga is de tegenhanger van Ashtanga en Vinyasa yoga. Alles verloopt langzaam en rustig, met tijd voor je lichaam en je gevoel in dat moment. De houdingen (meestal zittend/liggend) worden 3 tot 5 minuten aangehouden. Hierdoor werkt Yin yoga door op het bindweefsel, ontwikkel je flexibiliteit in diepere lagen van je lichaam en worden eventuele energetische blokkades opgeheven.

Fysiek √√√
Mentaal √√√√√
Tempo √

USC-docent

Barbara Falorni volgde de Yin yoga teacher training bij Yagoy Amsterdam, nadat zij haar opleiding tot docent kinderyoga had afgerond. Ze is ook werkzaam als holistisch masseur en embodiment trainer. Bij USC geeft zij Yin yang yoga en Yin yoga.

Karthikeyan werd geboren in India, waar hij zijn opleiding volgde aan SVYASA, een yoga-universiteit in Bangalore. Momenteel studeert hij daar voor zijn MSc. Hij is gecertificeerd yoga- en meditatiedocent, en geeft Restorative yoga, Vinyasa yoga, Yin yoga en mindfulness. Bij USC geeft hij ook Yoga basic lessen.

Yoga fundamentals

Leer de basistechnieken van fysieke houdingen, ademhaling en meditatie, en ga begrijpen wat we eigenlijk aan het doen zijn met yoga. En waarom het werkt. Wat blijkt: je hoeft er niet lenig voor te zijn! Met een onderzoekende geest en respect voor je eigen grenzen, ontwikkel je lichaamsbewustzijn en een ontspannen adem. Een interactieve cursus met ruimte voor vragen.

Fysiek √√√
Mentaal √√√
Tempo √√

USC-docenten

Tessa Overmars is gecertificeerd yogadocent en mindfulnesstrainer. Ze heeft haar Hatha yoga opleidingen in India gevolgd. Tessa volgt lessen en workshops bij diverse docenten en in diverse stijlen om haar eigen practice te verdiepen en om nieuwe inspiratie op te doen. Bij USC geeft zij naast de cursus Yoga fundamentals ook Hatha yoga.

Inschrijven

Hatha 6x, di/do 08.45, start 6 juli

Categorie I € 35,-

Categorie II € 50,-

Categorie III € 65,-

InschrijvenCategorie-indeling

Vinyasa 6x, ma/do 07.00, start 5 juli

Categorie I € 35,-

Categorie II € 50,-

Categorie III € 65,-

InschrijvenCategorie-indeling

Yin Yang 6x, wo/vr 19.00, start 7 juli (9 over)

Categorie I € 35,-

Categorie II € 50,-

Categorie III € 65,-

InschrijvenCategorie-indeling

Inschrijven
Bij voorkeur online! Voorkom drukte aan onze balies. Bij USC Body & Mind kun je niet inschrijven. USC-locatie Amstelcampus sport & fitness ligt om de hoek.

Aanvullende huisregels
Lees de aanvullende coronahuisregels zorgvuldig door!

Startdata cursussen*
Periode 1: in de week van 7 september 2020
Periode 2: in de week van 30 november 2020
Periode 3: in de week van 22 februari 2021
Periode 4: in de week van 3 mei 2021
* verkoop start op de maandag, 5 weken voor bovenstaande startdata

Locaties

USC Body & Mind
Tweede Boerhaavestraat 47B
1091 AL Amsterdam
(020) 525 89 55

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt volledige indeling

Cat. I Studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III Particulieren